El grup d'ERC-MES a Girona ha presentat a l'Ajuntament una bateria de noms per a carrers, places i espais públics que inclou l'exalcalde republicà Pere Cerezo, l'activista i cantautora Teresa Rebull, el fundador de la Fundació per la Pau, Alfons Banda, la Lleva del Biberó -en record a tots els gironins que van ser membres d'aquesta lleva a finals de la Guerra Civil-, l'escriptor Miquel Pairolí o el primer president del Girona FC i diputat al Parlament Albert de Quintana.

Entre totes les propostes, però, la portaveu republicana, Maria Mercè Roca, ha destacat la de Pere Cerezo, alcalde republicà de Girona durant la Guerra Civil. Roca recorda que Cerezo va néixer a Argentina però va arribar de ben petit a Girona, i que amb només 27 anys es va convertir en regidor de la ciutat, de la qual seria alcalde entre juny de 1937 i gener de 1939. Finalitzada la guerra, es va exiliar a Buenos Aires, on va presidir el Casal de Catalunya. Cerezo va morir a Argentina l'any 1977, sense haver pogut tornar mai a Catalunya.

Roca ha indicat que part de les propostes són fruit d'un procés intern que han obert a la militància dels dos partits que formen la coalició, però també a persones properes al seu projecte polític i a ciutadans independents que s'han interessat per la iniciativa.