La construcció del pavelló de l'escola Cassià Costal es preveu que comenci el pròxim 16 d'agost, segons ha declarat el regidor d'Urbanisme de Girona, Joan Alcalà. Les obres tindran un període que s'allargarà sis mesos fins a principis del 2018.

El mes passat, la junta de govern de l'Ajuntament de Girona ja va aprovar l'adjudicació de les obres a l'empresa lleidatana MIJ Gruas per 788.364 euros. Va ser la firma que va presentar la segona millor oferta. La guanyadora del concurs, Serveis d'Instal·lacions Tècniques Empordà, va presentar un preu molt baix que va fer dubtar a la mesa de contractació. Malgrat que se li va demanar que justifiqués la reducció de costos, els arguments exposats no van ser suficients per convèncer a la mesa. Per tant, es va desestimar la primera opció i va presentar la segona classificada com a proposta d'adjudicació. El preu de sortida de la licitació era de 984.225,84 euros i s'hi havien presentat onze empreses, tot i que una ja va quedar fora abans de la puntuació, ja que no va presentar tota la documentació necessària.

El preu d'adjudicació va ser més alt que en les altres dues adjudicacions que van acabar amb la renúncia de les empreses que inicialment havien de fer els treballs. El primer cop es va adjudicar a Insute Instalaciones per 328.948 euros. En un segon concurs, es va adjudicar a 470.851 euros, a Cobra Instalaciones y Servicios. Els treballs corresponen a una primera fase, juntament amb eixamplar la vorera del carrer de Barcelona, on possiblement es col·locarà un carril bici. Un cop es tingui la pista coberta es deixarà tot preparat, perquè, en un futur, s'hi puguin fer els tancaments laterals, vestidors i fins i tot unes grades i es converteixi en un pavelló per a l'escola, i per a les entitats i associacions i clubs de la zona. No obstant, per aquesta segona fase encara hi ha data ni pressupost ni previsió.

Després de dos anys intentant posar en marxa les obres per a la pista coberta, la nova instal·lació ja té data d'edificació.