Les associacions de veïns critiquen l'opacitat del govern de Girona amb el Festival del Circ

Consideren que la decisió de l'Ajuntament ha estat «mancada de transparència», ho veuen un «menyspreu a la ciutadania» i «poc democràtic» · Rebutgen que es faci a la Devesa i demanen al consistori que s'obri al diàleg i «reconsideri» la ubicació del certamen

04.08.2017 | 09:24
Espai de la Devesa on es farà el Festival i on les associacions de Veïns rebutgen que es faci.

La Federació d'Associacions de Veïns de Girona (FAVGi) va lamentar ahir la decisió de l'Ajuntament de Girona d'anunciar de manera «sobtada» l'arribada a la ciutat del Festival Internacional de Circ l'Elefant d'Or que tindrà lloc al Camp de Mart de la Devesa del 22 al 26 de febrer del 2018.

Després de reunir-se dilluns amb caràcter d'urgència, la FAVGi va emetre un comunicat en el qual manifesten que la decisió de l'Ajuntament ha estat «presa de forma totalment opaca i mancada de la transparència que voldríem per aquest tipus d'actes que afecten tota la ciutat». Aquest fet, prossegueixen, «ho interpretem com un total menyspreu a la ciutadania, ja que cap entitat, organització ni grup polític han demanat aquesta activitat». «Tampoc –continuen– cap entitat ni la FAV ni els partits polítics, i fins i tot sembla que alguns regidors de l'equip de govern n'han estat informats».

Per tot això, consideren que «és una actuació poc democràtica en els nostres temps per part de l'Ajuntament» de Girona, de manera que «rebutgem aquesta decisió i en especial la seva ubicació al parc urbà de la Devesa».

La FAVGi afegeix que «l'alcaldessa, en unes recents declaracions a la premsa respecte a la Devesa, reconeix que «tothom vol protegir-la» i que «augmentarà la seva protecció», per tant implícitament accepta la seva desprotecció i les agressions que es produeixen al Parc. En cas contrari no caldria protegir-la». I es pregunten des de la Federació: «per part de qui venen les agressions al parc? Qui les permet? I qui ha de vetllar per aquesta protecció?».

Així, demanen que l'Ajuntament «replantegi aquesta decisió i obri un diàleg a fi de trobar alternatives a la ubicació del Festival el Circ a la Devesa, ja que és un parc protegit legislativament com a BCIN (bé cultural d'interès nacional) per la Generalitat de Catalunya». Una protecció, asseguren, «sovint no respectada» per «múltiples activitats i esdeveniments» i «pel seu palès abandonament».

Paral·lelament, la Federació manté que «no estem en contra de portar iniciatives i activitats a la ciutat, per la seva millora i promoció i en especial als barris més desafavorits» i també recorden que «en aquesta ocasió la realització del Festival de Circ va unit a un projecte de Museu del Circ i a múltiples subvencions, que han estat rebutjades per altres ajuntaments per les grans despeses que genera a les ciutats que l'acullin, de forma injustificada i amb nul retorn per als seus ciutadans».

Rebuig a la ubicació i no al Festival

Finalment, afirmen que «tenim l'esperança de poder reconduir aquesta situació pel bé de la ciutat i dels seus ciutadans» i «està en el nostre ànim treballar i col·laborar» amb el consistori i «les institucions que calgui per aconseguir-ho». De fet, asseguren que la Federació no està en contra que el Festival de Circ vingui a Girona, el que no volem és que es faci a La Devesa», recalquen en l'escrit.

Per això «volem proposar d'altres indrets que reuneixin les condicions de superfície i proximitat suficients però, que no es posi en perill un espai tan sensible com es la Devesa». «L'afectació de la Devesa no és una qüestió de només un barri (Devesa-Güell), és un tema de ciutat», sentencien.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema