L'Ajuntament de Salt va tornar a treure a licitació el 12 de juliol passat el contracte per subministrar, instal·lar, mantenir conservar i controlar les noves càmeres de videovigilància que vol instal·lar als carrers de la vila. El termini per presentar ofertes va acabar a finals del juliol passat i, segons va confirmar ahir el regidor de Seguretat, Toni Vidal (ERC), una empresa s'ha presentat al concurs. Ara el procés segueix el seu curs, amb la presentació per part de l'empresa de tota la documentació per avaluar-la i poder procedir després a l'adjudicació. El preu de licitació era de 65.728,27 ? per un contracte de tres anys de durada.

En concret, el plec del contracte preveia la instal·lació de 27 noves càmeres de videovigilància, amb tres més d'opcionals. En l'anterior concurs, que s'ha hagut de repetir, la previsió era de 30 càmeres. Llavors, la licitació va quedar deserta malgrat que s'hi havien presentat dues empreses: una havia fet una oferta a la baixa, però va presentar la documentació fora de termini i per això va haver de ser exclosa; mentre que una segona va presentar-se pel preu de licitació (78.476,83 euros), però més endavant va dir que el projecte no era viable per aquest preu i va retirar la proposta. Per això, l'Ajuntament va tornar a licitar la instal·lació de les càmeres i va introduir millores per fer l'oferta més atractiva.

En aquests moments, a Salt ja hi ha 25 càmeres de seguretat que vigilen els carrers de la vila. Amb les noves, s'arribarà gairebé a la seixantena. Una de les zones on s'incrementarà la presència de càmeres serà el centre, al voltant de l'edifici de l'Ajuntament, la plaça Llibertat i el carrer Àngel Guimerà, entre altres. També es posaran a la zona de la Massana, especialment a la Rambla, i a la plaça Catalunya, on ja estava previst des de fa temps, i a la zona esportiva de les Guixeres, al voltant del camp de futbol i les pistes de tenis.