Jornada tràgica a les platges de la Costa Brava central. Dues persones han mort ofegades aquest dilluns al litoral gironí i una tercera ha mort a causa d'una aturada cardiorespiratòria. La primera víctima, un home de 42 anys, ha mort ofegat a la platja gran de Platja d'Aro a l'altura de l'hotel Aromar, aquest matí al voltant de les dotze del migdia. Primer ha estat atès per un socorrista i després pel Sistema d'Emergències Mèdiques. En el moment dels fets, hi onejava bandera verda i la platja estava vigilada, segons Protecció Civil. En el lloc dels fets hi ha treballat l'helicòpter del SEM i diverses ambulàncies.

Un home de 78 anys, segona víctima mortal

La segona mort per afogament s'ha produït aquest dilluns al matí a la Platja de Sant Pol de s'Agaró, al terme municipal de Sant Feliu de Guíxols. La víctima és un home de nacionalitat espanyola de 78 anys, veí de Santa Cristina d'Aro. Segons Protecció Civil, l'avís s'ha produït poc després de les nou del matí quan uns testimonis han alertat al 112 que un home es trobava inconscient a l'aigua i que havia estat traslladat fins a la platja, quan encara no hi havia vigilància. Els efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que han traslladat un helicòpter i una ambulància fins al lloc, no han pogut fer res per salvar-li la vida i l'home, ha mort a la mateixa platja.

Un tercer mort a la cala de sa Conca

Un home de 74 anys ha mort després de patir una aturada cardíaca a la platja de sa Conca. Les mateixes assistències mèdiques que han assistit a l'ofegat a la platja gran de Platja d'Aro han intentar salvar l'home infructuosament que ha perdut la vida mentre prenia el sol a la platja.

Diverses intervencions més

El cap de setmana ha estat ple d´incidències i rescats amb la intervenció dels Bombers i la presència d´helicòpters per evacuar ferits, com han estat dos casos a la Cala Jonca de Sant Feliu amb el rescat, primer d´una noia, que va ser traslladada al port i en un altre moment d´un home i, ben a prop, a la Via Ferrada, es va desplegar tot el dispositiu de rescat per evacuar un noi que s´havia quedat bloquejat en el seu recorregut però que finalment va poder sortir pels seus propis mitjans.

També a la Cala de Concagats, entre Sant Feliu i Tossa de Mar, al terme municipal de Santa Cristina d´Aro, durant el cap de setmana, un jove va caure en unes roques. Se´l va rescatar per aigua i se´l va haver d´endur un helicòpter medicalitzat del Servei d´Emergències Mèdiques (SEM). Fins al lloc de l´incident s´hi van desplaçar els Bombers de Catalunya i la Policia Local.

Un cap de setmana on també s´ha actuat a cales com Cala Belladona i Roques Planes.