Miquel Poch serà el nou regidor del grup municipal d'ERC-MES en substitució de Ricard Calvo. Calvo va plegar també com a director general d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència assegurant que s'havia vist «sobrepassat» per «la càrrega i la intensitat» que suposava compaginar el càrrec al Govern amb el de regidor.

Miquel Poch és un gironí de 55 anys, arquitecte de professió i veí del barri de Montjuïc. Té, a més, experiència en política municipal: va ser regidor de Relacions Ciutadanes i joventut de 2006 a 2011. Precisament, ERC valora molt la seva experiència, que creu que aportarà més valor afegit a la seva tasca i en el dia a dia a l'Ajuntament. Poch era el número 8 de la llista d'ERC.

Renúncies dels números 5,6 i 7

El grup municipal té actualment quatre regidors a l'Ajuntament. Els dos següents candidats de la llista electoral en representació d'ERC Marta Morera (ERC) i Adam Bertran (ERC), número 5 i 7 respectivament, han renunciat per motius personals i laborals a prendre l'acta. D'altra banda, la candidata número 6, Roser Maeso (MES), «malgrat comprometre's a mantenir la seva implicació amb el projecte i el seu compromís amb el treball del grup municipal», segons un comunicat de la coalició, hi ha hagut de renunciar en virtut del pacte entre les dues organitzacions que formen la coalició.

Amb motiu de l'entrada de Poch al grup municipal, el grup ha decidit reorganitzar les àrees de les quals s'ocupen cadascú. Martí Terés assumirà igualtat, drets socials, treball, joventut i seguretat; fins ara en mans de Calvo. Al seu torn, Miquel Poch portarà els àmbits de promoció econòmica, desenvolupament local i turisme; així com urbanisme, activitats, mobilitat i via pública.

Reorganització al grup

Ambdues àrees, fins ara, eren responsabilitat de Terés. Pel perfil professional del nou regidor, en tant que arquitecte, ERC-MES creu que aportarà una mirada especialment experta en els àmbits dels quals s'ocuparà. Pel que fa als barris, Poch s'ocuparà de Montjuïc, Pedret, Pont Major i Campdorà.

Finalment, tant les dues executives com la portaveu del grup municipal, Maria Mercè Roca, han manifestat la seva «satisfacció» amb l'entrada de Miquel Poch al grup municipal i encaren el nou curs polític que començarà aquest setembre «amb el màxim optimisme i ganes de seguir treballant per Girona».