L'escola d'adults de St. Narcís obre les portes al quart curs

Des d'avui es poden començar a matricular tots els interessats que no ho van fer en el procés de preinscripció previ · Cada any hi ha més de 400 alumnes

08.09.2017 | 09:33
Reunió dels professors del centre per preparar el nou curs.

Tot a punt per la posada en funcionament del quart curs de l'escola d'adults situada a Sant Narcís. A partir d'avui es poden començar a matricular tots els interessats que no ho van fer en el procés de preinscripció previ.

L'any passat, pel centre situat al carrer Narcís Xifra hi van passar més de 400 alumnes. L'equipament formatiu, format per onze professors (dos estan a mitja jornada) ofereix el graduat en ESO, els nivells A1, A2 i B1 de català, la preparació per a la prova d'accés a cicles formatius de grau mitjà, la d'accés a cicles formatius de grau superior de les àrees de ciències, i classes d'informàtiva en quatre cursos diferents (Competic inicial, bàsic, mitjà i avançat). Alguns cursos també s'ofereixen al centre d'adults de la travessia de la Creu.

No obstant això, la preparació a cicles formatius de grau mitjà i l'àmbit de ciències per als graus superiors (a l'edifici de la travessia de la Creu es fa tot el de lletres), són exclusius del centre de Sant Narcís, també els dos cursos superiors d'informàtica. En canvi, al centre de l'Eixample s'ensenya també castellà, anglès i francès i es prepara per a l'accés a la Universitat per a majors de 25 i de 45 anys.

Aquests dies ja s'han pogut veure persones demanant informació per apuntar-se en algun curs i els professors ja estan posant el dia tot el temari en diferents reunions. Disposen de tres aules al matí i cinc a la tarda i, per això, algun curs matinal s'ha de fer al Centre Cívic de Sant Narcís. Antigament, molta gent s'apuntava a formar-se a les tardes, però actualment hi ha més gent als matins. Probablement perquè ara molta gent treballa als matins.

Formar-se buscant feina

El director del centre de formació d'adults de Sant Narcís, Fermí Porta, explica que estar de costat amb el Servei Municipal d'Ocupació els va molt bé perquè «molta gent que busca feina també es vol formar». De fet, el Servei Municipal d'Ocupació nodreix de molt d'alumat l'escola d'adults. Mentre no troben un treball, aprofiten per estudiar.

Aquests dies al centre de formació s'esperen molts de moviments perquè molta gent no aprofita el juny per inscriure's. Això sí, té clar que no deixaran ningú «al marge». Tothom que vulgui apuntar-se a un curs tindrà cabuda, ja sigui amb més gent a les aules o canviant alumnes de grup si és possible. N0més s'haurà de redirigir a aquells qui a mig curs vulguin inscriure's a català perquè ja els seria molt difícil poder-se «enganxar» al temari. Se'ls explicarà que a la ciutat hi ha altres serveis.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Una marea de gent rebutja a Girona l'actuació de l'Estat
Una marea de gent rebutja a Girona l'actuació de l'Estat<br/>

Una marea de gent rebutja a Girona l'actuació de l'Estat

Unes 8.000 persones van recórrer ahir al vespreels carrers de la ciutat per defensar les...

Marta Madrenas rep més notificacions de Fiscalia

Marta Madrenas rep més notificacions de Fiscalia

Podrien tenir, de nou, relació amb el referèndum i el decret de suport a l'1-0

La UdG condemna les actuacions del govern espanyol

La UdG condemna les actuacions del govern espanyol

La institució manifesta el seu rebuig a aquestes accions que, assegura, "han generat una situació...

Tala selectiva d´arbres a Fontajau per reduir el risc de les riudades

Tala selectiva d´arbres a Fontajau per reduir el risc de les riudades

La reducció de la vegetació es fa a l'entorn dels ponts de l'avinguda de França, pont de la Barca...

El Govern destina 1,2 milions per al futur museu d´art de la Casa Pastors

El Govern destina 1,2 milions per al futur museu d´art de la Casa Pastors

Les tres administracions implicades en el projecte preveuen destinar al projecte una inversió de...

Unes 150 persones, a la trobada de la Junta de Confraries de Setmana Santa

Unes 150 persones, a la trobada de la Junta de Confraries de Setmana Santa

La jornada servia per fomentar la col·laboració entre les entitats i es va recollir roba per a les...

Enllaços recomanats: Premis cinema