El jutjat investiga dos exregidors de l'Ajuntament de Girona pel cas Agissa

La interlocutòria també cita a declarar com a investigats les empreses Aigües de Girona i Prodaisa i tres persones més

12.09.2017 | 18:42

El Jutjat d'instrucció número 2 de Girona investiga dos exregidors socialistes per la seva suposada implicació en les suposades irregularitats a l'empresa mixta Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter (Agissa). La interlocutòria del jutjat cita a declarar com a investigats Manel Serra i Tomàs Sobrequés en la causa que instrueix contra l'exconseller delegat Narcís Piferrer i l'actual directiu Xavier Ballell per un presumpte delicte d'apropiació indeguda.

El magistrat, a més, també cita a declarar com a investigats tres persones més i dues empreses, la mateixa Agissa i Prodaisa. La interlocutòria fa referència a l'informe de l'Agència Tributària i explicita que amplia les imputacions perquè tant les empreses com els nous investigats "disposen o han disposat d'un marge de maniobra total per derivar a una o altra societat els fluxos dineraris".

El titular del Jutjat d'instrucció 2 de Girona, Manuel Marcello, ha dictat una interlocutòria en la qual decideix ampliar les imputacions que hi havia fins ara a la investigació oberta per les suposades irregularitats a l'empresa mixta Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter. El magistrat detalla que l'informe de l'Agència Tributària advertia de "determinades actuacions i operacions" que podien afectar a "interessos públics".

"S'ha de ressaltar que, en aquestes actuacions, han tingut sens dubte intervenció les persones jurídiques i físiques que apareixen explicitades a l'ofici policial", continua argumentant la resolució de jutjat. I afegeix que tots ells (tant les empreses com els nous investigats) han disposat o disposen en l'actualitat d'un "marge de maniobra total" per derivar diners a "una o altra societat". "En ares a garantir el seu dret de defensa, es fa necessari ampliar la imputació", resol el magistrat.

En el cas de Serra, la interlocutòria exposa com a exregidor de l'Ajuntament de Girona l'any 1992, exconseller d'administració de Girona S.A. i exconseller d'Agissa "va poder tenir un paper significatiu en la gestació i desenvolupament dels contractes entre les mercantils que són objecte d'investigació". A més, ressalta que, en la seva doble condició, comptava amb " marge de maniobra" a l'hora de prendre decisions.

En el cas de Tomàs Sobrequés, la resolució justifica la seva imputació com a conseller de Girona S.A. i conseller d'Aigües de Blanes (empresa mixta sobre la qual també hi ha oberta una altra investigació judicial). "Càrrec orgànic que l'ha facultat per disposar i/o autoritzar moviments de diners respecte a les mercantils (ara investigades)". Sobrequés va ocupar diversos càrrecs de govern a la ciutat entre 1981 i 2003 i també va ser president de la Junta rectora del Parc Científic de la Universitat de Girona.

Endeutament i enriquiment

Les dues empreses investigades ara són la mateixa Agissa i Prodaisa. "S'han advertit endeutaments d'Agissa i alhora enriquiments de Prodaisa que han de ser necessàriament objecte d'investigació i sobre les quals s'ha d'aprofundir fins a les últimes conseqüències", diu la interlocutòria.

Finalment, el magistrat també cita a declarar com a investigades tres persones més. A Joan de Llobet i Àngel Dutràs per tenir càrrecs de responsabilitat a les mercantils. "Han pogut tenir i tenen facultat de decisió sobre qüestions que afecten directament als fets objectes d'investigació", apunta.

A Lluís Sibils, que ja havia declarat prèviament com a testimoni en la causa oberta, l'investiga per la seva "doble facultat" de secretari i conseller delegat a Girona S.A. Tot i això, ha presentat recurs de reforma aportant documentació del registre mercantil per explicitar que no és conseller delegat sinó secretari i, com a tal, no té dret a vot. "Mai, en el transcurs de 30 anys a l'empresa, he disposat de signatura per intervenir en les gestions de gir i tràfic de l'empresa, circumstància que impossibilitat la comissió de la menor irregularitat", argumenta.

A banda de citar-los a declarar com a investigats el dia 26 de setembre (tot i que probablement s'ajornarà a petició dels advocats per qüestions d'agenda), el jutjat també autoritza la policia judicial de la Guàrdia Civil de Girona a analitzar dades bancàries dels investigats i els productes bancaris que tinguin.

En paral·lel, el jutjat també ha dictat una altra interlocutòria autoritzant la Guàrdia Civil a fer el mateix en relació als ja investigats Narcís Piferrer, Xavier Ballell i Girona S.A. Així com creuar les propietats que tinguin conjuntament amb Agissa i Prodaisa.

Ho vincula, també, a l'informe de l'Agència Tributària remès pel Jutjat instrucció 1 del Vendrell i que estableix lligams amb empreses vinculades al cas 3%.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Els Mossos van anar trobant parts de la dona per les rodalies de Girona.
Comença el judici a l'acusat de matar i esquarterar una dona a Girona

Comença el judici a l'acusat de matar i esquarterar una dona a Girona

L'acusació destaca la «brutalitat» del crim i la defensa manté que va ser «de manera involuntària»

La Fiscalia demanarà que es municipalitzi el servei d´aigua

La Fiscalia demanarà que es municipalitzi el servei d´aigua

S'apartaria la part privada de l'empresa i l'actual conseller delegat, que està essent investigat....

Girona licita per 510.000 euros la reconstrucció del pont del Dimoni

Girona licita per 510.000 euros la reconstrucció del pont del Dimoni

S'ubicarà entre els carrers de la Mare de Déu dels Àngels i de la Maçana, a Santa Eugènia i...

Més de 1.500 escolars participen en el Dia Sense Cotxes

Més de 1.500 escolars participen en el Dia Sense Cotxes

Un total de 1.570 alumnes de deu centres educatius de Girona van participar ahir a la iniciativa...

Centenars de funcionaris demanen democràcia a Girona

Centenars de funcionaris demanen democràcia a Girona

Els funcionaris llegeixen un manifest en suport als detinguts i demanen que prevalguin "els valors...

3 ferits en un encalç entre cinc vehicles a l´N-II a Caldes

3 ferits en un encalç entre cinc vehicles a l´N-II a Caldes

Deu ferits, dos d'ells de gravetat, en un accident entre cinc vehicles a l'A-2 a Caldes de Malavella

Enllaços recomanats: Premis cinema