El Col·legi de Veterinaris de Girona i el Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya van lliurar ahir a la Policia Local de Salt tres lectors de microxips, que permetran als agents identificar els propietaris dels gossos perduts o abandonats i saber si algun animal incompleix la normativa i no ha estat microxipat.

L'Ajuntament i el Consell de Col·legis Veterinaris , signaran un conveni pel qual la policia podra disposar de les dades de l'Arxiu Identificatiu d'Animals de Companyia. Així, es facilitarà la identificació del propietari i el retorn de l'animal, en els casos d'animals perduts, robats o extraviats. També servirà per prevenir abandonaments i millorar l'actualització del cens d'animals. La utilització d'aquests nous lectors serà un suport fonamental per controlar el compliment de la nova ordenança de la protecció i tinença responsable dels animals que està a punt de ser aprovada definitivament.

D'altra banda, l'Ajuntament i els veterinaris estan treballant també en una campanya escolar per sensibilitzar els infants de la necessitat de tenir una actitud responsable.