La portaveu del grup municipal de CiU i veïna de l´Eixample, Zoila Riera, va criticar ahir que l´Ajuntament de Girona hagi tardat vint anys ha adornar-se que s´havia de substituir els arbres femella de l´espècie ginkgo del carrer de la Creu per la forta pudor que desprenien els seus fruits. Aquests dies s´estan talant els tretze arbres que quedaven i que s´han de substituir per tretze exemplars mascle.

Per Zoila Riera «l´equip de govern, durant vint anys, ens ha pres el pèl». Recorda que «hi ha hagut queixes reiterades any rere any per la pudor insuportable que provocaven els fruits en caure a terra i que al final, s´hagi hagut de reaccionar i talar els arbres quan els arbres ja eren grans». La portaveu nacionalista declara que era evident que ocasionaven molèsties i que en determinades èpoques de l´any, la pudor era tan forta, que la gent no podia obrir les finestres o descansar en algun banc de la via pública.

La mateixa portaveu de CiU va aprofitar per reprendre una polèmica nascuda fa poc més de tres anys, el fanal de la plaça del Vi. «Esperem que perquè treguin el fanal de la plaça del Vi no passin vint anys», expressa.