Traïdoria

Àngela Ferrer i Mató. (Girona)

Estic tan enfadada que em bull la sang. Com pot un partit català (PSC) votar contra una proposició de CiU i d´acord amb tots els altres partits més importants de Catalunya (excepte ells, és clar) per tal que ens tornin els diners que ens deu el Govern d´Espanya? Ara sí se´ls veu «el plumero» i perquè estem com estem. Culpen l´actual Govern de les retallades que ells han provocat gastant sense fre i quan tenen ocasió de demostrar la seva catalanitat s´arronsen com cucs.

El fet em recorda la història real d´en Viriat. Quan Roma envaïa Espanya i arribava a la part dita la Lusitània, un pastor molt valent de nom Viriat els plantà cara i anava reconquerint tot el terreny perdut en les lluites contra l´invasor. Els romans (com ara el PSOE) varen buscar uns aliats, oficials del mateix Viriat, perquè l´eliminessin, sota la promesa de diners. Ho feren i quan anaren a cobrar, els digueren «Roma no paga traïdors». Lògicament, però, els lusitans perderen un altre cop el seu ­ter­reny i s´imposaren els romans.

Només cal canviar Roma per Catalunya i tant de bo tothom estigui tan empipat com jo i no treguin ni un sol vot. Un zero «patatero» és el que es mereixen, tampoc hem de pagar traïdors.

Eleccions municipals a Bescanó

Eduard Prat. Bescanó.

El divendres 6 de maig es va fer la presentació de la candidatura d´Entesa per Bescanó. Com a ciutadà que he nascut en aquesta població i com a veí que en sóc, voldria fer una petita reflexió a l´aspirant d´alcaldessa. Va fer la seva presentació amb un alt grau d´«ego» personal, deixant empetitits la resta de companys de la pròpia candidatura, enunciant el nombre de títols universitaris i màsters que ha cursat, així com el nombre d´alumnes i persones que té a càrrec seu a la Universitat de Girona.

Benvolguda senyora Garriga, en primer lloc, la felicito pel seu llarg i extens currículum, segur que en aquest poble hi ha poques persones que el poden igualar. Però li voldria dir que per més estudis i màsters que hagi fet, això no li dóna dret a menysprear a altres persones que estan treballant per aquest poble, més enllà de la seva titulació acadèmica, Vostè, sempre posant el «jo» per davant, sembla que menyspreï la seva pròpia candidatura i que aquesta tan sols es basi en el seu currículum acadèmic. Si vol representar el poble -sembla que dóna per fet que serà alcaldessa-, una mica de modèstia tampoc li aniria malament.

Quant a les promeses electorals del sr. Soy, li puc dir que vostè viu a Bescanó, però no hi conviu, ja que manifesta coses que al poble no són una realitat.

Menystenir l'Institut de Bescanó és una falta de respecte, a mi i a molta gent del poble ens costa molt poder creure-la i votar. Vostè no és conscient dels avantatges que té aquest Institut. L´Ajuntament de Bescanó ha fet en aquesta legislatura i en les anteriors una gran tasca per poder-lo inaugurar aquest curs. És en aules prefabricades però s´hi fa un ensenyment de qualitat. Moltes famílies agraeixen, i molt, aquesta feina feta per l´actual Ajuntament.

Com a ciutadà de Bescanó, la titulació acadèmica de l´alcalde m´importa molt poc, el que vull és un alcalde que treballi pel meu poble, que escolti a tots el ciutadans, que conegui el poble, en definitiva, vull un poble on es respecti, s´ajudi i s´escolti a totes les persones, vull un poble de bon viure com el que tenim...

Una mica farta d´en Soler

Rosa Maria Contreras. (Sils)

Senyor Soler, espero impacient cada dimarts per llegir la seva opinió referent a diversos temes d´actualitat que vostè tria per dir-hi la seva. Aquesta vegada li ha tocat al personatge d´en Pla. Com sempre, ha posat de manifest la seva ignorància i la seva voluntat de fer la contra a la majoria. He de dir-li que respecto profundament les seves opinions (i les de tothom) però alhora, vull fer-li notar que sovint es posa vostè en un ridícul espantós. No dubto que té dots per al periodisme, però crec que s´hauria d´informar millor dels fets i temes que vol comentar. Aquesta vegada, el seu únic encert ha estat quan diu que compta amb els dits d´una mà les persones que han acabat un llibre d´en Pla (ja que només es tracta de persones conegudes de vostè i, com vostè, són força lluny de conèixer la realitat).

L´animo que continuï produint aquests escrits d´opinió, que són excel·lents per estimular l´instint d´agressivitat que tant ens fa falta per sobreviure avui en dia.

Aeroport i pressupost

Josep Serra Quintana. Girona.

Curiosa la carta del lector amb els càlculs dels costos extra per prendre el vol a Madrid des de Barcelona en lloc de Girona, en cancel·lar Ryanair aquesta ruta. Diu que les 800 persones que usaven al dia aquest servei es gastaran més del que la línia aèria reclama a la Generalitat de subvenció. Des de quan amb els diners de tots s´ha de pagar part dels viatges d´uns pocs? Estem tan acostumats a la cultura de la subvenció que quan hem de pagar el preu just de les coses ens rebel·lem. La incompetent classe política ha confós a la societat i ens ha portat al límit del col·lapse econòmic, basant la seva acció en la simple, extravagant i descontrolada despesa i anomenant inversió a la pura compra de vot per interès partidari.

Invertir en país és tenir una N-II decent en el segle XXI, per exemple, no pas subvencionar viatges aeris a una minoria i en benefici d´una sola companyia estrangera.