Els socialistes catalans, nacionalistes espanyols? Certament en la militància hi ha de tot, també regionalistes o "federalistes" (per cert, què és això, que no ho hem sabut mai?), afins a C's i al PP i independentistes. A més, sense l'aportació d'aquest partit, que ha realitzat una gran tasca d'integració de les dues Catalunyes, el procés d'independència seria difícil de concebre. De totes maneres, les actuals hores baixes del PSC són la coseqüència de no haver vist, com Bob Dylan, que els temps estaven canviat, o com deia Ovidi Montllor, "ja no ens acontenten molles". Aquestes hores baixes del PSC es manifesten setmana si setmana no, amb l'entrega del serial friki a què ens té acostumats Pere Navarro. És el millor guionista de Polònia, certament.

Demanant la dimissió del rei, no esdevé un ultramonàrquic que vol reforçar la monarquia? A un català que vol ser lliure li ha de preocupar poc si el rei dels espanyols caduqueja o no. O sí, però de moment, perquè els catalans també paguem les disbauxes de la monarquia...

Hi ha dirigents polítics dels quals hom es pot sentir ideològicament molt lluny però que, com a mínim, mostren un cert enginy a l'hora de bastir un relat cínic o malèvol: per exemple Alfonso Guerra, Albert Rivera, Vidal Quadras i fins i tot l'Alícia Sanchez Camacho. El senyor Navarro, en canvi, és el viu exponent de la futilitat letàrgica.

Un altre dia, per exemple, es despenja dient que està a favor del dret a decidir, però que cal acatar la "legalitat". La legalitat anticatalana? Abans ja havia dit que no acceptava que Catalunya fos objecte de dret: no s'adona, doncs, que amb aquesta tesi nega que Catalunya sigui una nació.

Pere Navarro ha dit al Govern català: "Que no pretenguin anar tancant escoles i avançar cap a la independència amb el nostre ajut". I quan ho diu, utilitza el discurs de la por, i també amaga que la situació d'asfíxia econòmica de Catalunya és fruit de l'espoli a què el seu partit i el PP la sotmeten des de fa molts anys, i que els seus a Andalusia han tornar a refermar, dient que "ni un cèntim per a Catalunya".

Ara el que fan els socialistes catalans és posar pals a les rodes a la solució o millor gestió de la crisi, que passa indefectiblement per la independència. El que podríem fer, amb els diners que ens roba Espanya a cada català cada dia!

L'últim estirabot nacionalista espanyol de l'inefable Navarro va ser demanar als ajuntaments de Catalunya que el 14 d'abril pengessin la bandera republicana "espanyola" al seu balcó. Una bandera estrangera, ja que si de cas, la nostra és l'estelada, que ell rebutja. Què ens prepara per als propers dies?