Lavabos públics

Griselda Fàbregas Rebollo. girona.

Totes les iniciatives són bones i aquesta és molt lloable, però per mi es queda curta, hauria de ser més generosa pensant que hi ha altres malalties o disfuncions que també produeixen una necessitat imperiosa d'un lavabo. Tampoc em sembla prou bé que solament sigui l'hospital Dr. Josep Trueta que faciliti la targeta, hi pot haver gent que per les seves circumstàncies, o per comoditat, no sigui atès en aquest hospital i sí per un especialista de renom.

Els pressupostos d'Anglès

pere espinet coll. alcalde d'anglès.

De tothom és coneguda la situació econòmica heretada de l'anterior equip de govern a l'Ajuntament d'Anglès. Ens hauria agradat molt que fossin uns pressupostos participatius, on tothom hi pogués dir la seva, donar la seva opinió, però des de Madrid ens diuen que no podem "passar-nos de la ratlla vermella": les prioritats són les nòmines, fer el dia a dia i, el més feixuc de tot, destinar als bancs el 25% del pressupost. Això vol dir 3.008 euros al dia, que són 1.098.196 euros l'any per pagar el deute que ens vam trobar.

Tot el poble d'Anglès està fent un gran esforç per poder pagar en aquests propers anys el trasllat de l'Ajuntament a can Cendre, al carrer de la Triassa, la biblioteca, les naus de l'antiga fàbrica Burés, els 1.900.000 euros en factures trobades i no pagades, etc.

Crec que, si entre tots anem fent els deures en uns 8-10 anys els pressupostos d'Anglès sí que podran ser participatius, cadascun dels anglesencs i anglesenques podrà dir-hi la seva i, si més no, marcar les prioritats. Almenys aquest és el nostre desig, que esperem que es pugui fer realitat.

Només em resta desitjar-vos, a tots vosaltres, un bon any nou.

Rètols, edificis catalogats i legislació

Lola Arpa Vilallonga. GIRONA.

Tant se val si estan en edificis catalogats com no, el que està clar, i és fet comú a tot el nostre país, que la disbauxa cromàtica, l'abundància de plafons de plàstic, de neons i de mal gust, per anunciar qualsevol negoci, és realment depriment.

Només cal creuar la frontera i passejar-te per qualsevol poblet o ciutat de França, per remarcar el contrast (sempre hi ha excepcions). La discreció, el bon gust, imitant els rètols d'abans, pintats sobre fusta o ferro, buscant tons càlids que fins i tot afavoreixen les façanes on estan penjats:xarcuteries, fleques, pastisseries, bistrotsÉ

Aquí com més coloraines millor i si són de plàstic tot s'hi val. Per posar un de tants exemples de discreció cromàtica i tipogràfica, la Baguetina Catalana, instal·lada en els millors edificis de la ciutat.

No seria hora d'imposar algunes normes de bon gust? Però alguns es preguntaran, i quin és el bon gust?

Un altre partit polític a Girona, per a què?

salvador llorente varela. girona.

El dia 19 de desembre a la plana 5 del Diari de Girona diu: Creen una candidatura sorgida de les entitats i moviments socials "Compromís amb Girona". Penso que ja comencen malament, perquè només mantindran contactes amb la CUP, ICV i ERC. Què volen dir amb això, que els altres partits no fan res? Doncs tothom sap que si no fos per PSC i CiU, i fins i tot pel PP algunes coses de les que es fan no es farien. No vull ser futuròleg, però l'espai polític que volen ocupar ja està cobert; per tan no crec que treguin representació en unes eleccions; els recomanaria que entressin en els partits que ocupen aquest espai per enfortir-los i d'aquesta manera tenir més representants com bé diuen al final de l'escrit; la millor manera de provocar un canvi es fer-ho des de dins de les institucions i per això es necessita tenir com més representació millor. Penso sincerament que és netejant i potenciant el que tenim i no creant formacions noves, com ens podem enfortir; no cal dir que si aquestes persones (Josep, Miquel i Xavier) es presenten com un partit nou, el meu vot no el tindran pas. Gràcies.