La legislatura s'ha acabat!

francesc buixeda cabré. santa pau.

Les Cambres han celebrat les darreres sessions d'aquesta legislatura, per la propera convocatòria d'eleccions generals, i els seus membres s'han mostrat satisfets d'haver fet bona feina.

Sí, perquè han aconseguit apartar tots els jutges que molestaven, com el Silva, el Ruz i finalment l'Alaya, que els afectaven pels casos de corrupció. Fins i tot, s'ha arxivat el procés contra el Blesa per la compra del Banc de Florida. Però se'ls ha escapat el procés contra Rodrigo Rato.

El tarannà d'aquests darrers anys fa preveure un canvi d'escenari de la futura composició de les Cambres i el Govern de l'Estat, després dels comicis del pròxim 20 de desembre. Fins al 14 de gener estarem sota un govern en funcions, per això ja han aprovat fins i tot el pressupost del 2016, per allò de «hay que dejarlo todo atado y bien atado».

A casa nostra, estan en plena negociació les forces sobiranistes, sorgides del 27-S, en principi permeten la constitució del Parlament, la designació de la presidència i membres de la Mesa. Tindrem govern en funcions, com a mínim fins al 9 de gener, sempre que no s'hagi d'optar per convocar noves eleccions. I per si fos poc, el Jutge ha engarjolat el tresorer de CDC, com a conseqüència del darrer escorcoll d'Anticorrupció.

Hem de convenir que ens esperen uns mesos d'intensa campanya i negociacions per la formació d'aquests nous governs, sense deixar de fer menció als comicis ja soferts fins ara i que ens mostren altres formes de governar.

Esperem que la classe política tingui el seny necessari per aconseguir amb serenor i sentit comú, compondre aquests governs i cambres, ajudant a posar les coses al seu lloc, sense que la ciutadania, com sempre, hagi de sofrir les seves desavinences, males pràctiques i la manca de l'acció de govern.

Dades i fets: discriminació

Arnau Puig Sallés. girona.

Em pregunto si l'Estat no estarà, amb les diferents eines al seu abast, ofegant Catalunya fins a dur-nos a la inanició.

Hi ha punts sensibles com la sanitat, la justícia, l'assistència social i l'educació. En concret, sobre el darrer, tinc entès que l'Agència estatal SEPIE concedeix als catalans una miserable proporció de beques Erasmus+ per a Secundària, respecte a la vitalitat que aquí manifestem. Per exemple, en el present any, dels 319 projectes espanyols de «formació del professorat» a Europa només 20 han estat per a Catalunya; i, en el cas de les «Associacions escolars», només 41 dels 325 de l'Estat. Això suposa respectivament el 6,2% en la forma?ció de professorat, i el 12,6% dels projectes de diversos instituts o escoles. Els catalans són més del 16% de la població resident a l'Estat espanyol, i ens interessem alta?ment per la mobilitat europea en educació.

Les ajudes europees són bàsiques per als nostres fills i alumnes i la seva millora; i també per la qualitat pedagògica dels docents.

Potser el Sr. Pablo Martín, director del nou ens oficial de l'SEPIE, podria confirmar si li sembla una proporció adequada respecte a les sol·licituds presentades des d'aquí. O és que potser no sabem elaborar projectes?

Segur que el flamant portal transparencia.gob.es, del Govern, així com els ciutadans, apreciarien la seva resposta.

Vull jugar a futbol a Llagostera

Ibrahim Camara. 4rt. primària. lagostera.

Hola!

Em dic Ibrahim, tinc 10 anys, faig 4t de Primària i visc a Llagostera.

M'agrada molt el futbol i voldria jugar amb el Llagostera, però tinc un problema: el meu pare no pot pagar els gairebé 600 euros que costa apuntar-se i haig d'anar a jugar a Santa Cristina.

Molts nens de Llagostera tenen aquest mateix problema.

M'agradaria que abaixessin el preu perquè tots els nens que vulguin s'hi puguin apuntar. Crec que això es podria arreglar perquè, tenint en compte que el camp de futbol és de tot el poble, seria normal que tothom hi pogués jugar, tant els nens que els seus pares tenen molts diners, com els que no en tenen tants.

Espero que llegeixin aquesta carta amb molta atenció i moltes gràcies!