La fi de règim del bipartidisme podrit PP-PSOE que viu Madrid està produint notícies sensacionals, com diria Josep Pla, que va descriure la fi de règim de 1931 amb la caiguda dels borbons i l'adveniment de la República. Incapaç de guanyar a les urnes, com correspon a un demòcrata, l'apallissat Rajoy, que ha perdut pràcticament la meitat dels seus diputats a Catalunya, polititza la justícia mostrant el seu menyspreu altiu cap als catalans. Els jutges del passeig Companys han cridat a declarar el president Mas l'aniversari de l'assassinat per Franco del president ?Com?panys i a la consellera d'educació, Irene Rigau, l'aniversari de l'assassinat militar del pedagog Ferrer i Guàrdia. Fastigós.

Sembla un divorci mal avingut. El PP corrupte fins al moll dels ossos fa servir la justícia per acabar amb la corrupció de... Convergència! De nou, incapaç de vèncer en política -la seva marca blanca Duran Lleida no ha pogut rebentar Convergència i s'ha quedat capat- Rajoy inicia ràtzies contra empresaris d'obres públiques i convergents de despatx. Fidel al model de la Gestapo que va muntar la policia franquista, la idea és espantar més que solucionar res. Políticament és suïcida. El propi José María Aznar ho veu i s'ha afanyat a autoelogiar-se -no té àvia- pel pacte del Majèstic. L'home que parlava català en la intimitat es felicita del pactisme dels catalans quan el seu successor a dit s'ha negat a dialogar en quatre anys. El PP no tindrà majoria i veurem si és la primera força a les generals. No podrà pactar amb els catalans. Més ben dit, només amb el partit català anticatalà C's. I si l'stripteaserAlbert Rivera punxa i es queda tan nu com el seu programa? O pacta amb el PSOE, que tampoc té programa? Mala idea de Rajoy carregar-se el seu antic aliat.

Artur Mas avisa que Madrid està de caça major. Les eleccions generals són d'aquí dos mesos, però el que ara es constitueix és el Parlament de Catalunya amb clara majoria independentista. Ja fa riure que Cameron governi a Londres amb el 37%, Trudeau Ottawa amb el 39%, Rajoy Madrid amb el 43% i aquí es menystingui la independència amb el 48%. La primera bona noticia és que la número dos a Catalunya serà la presidenta del Parlament Carme Forcadell, de Xerta, que ha promogut les mobilitzacions milionàries que estan tombant el règim. Gran notícia també perquè ja tenim recanvi si Artur Mas no pot continuar.

La solució suïssa seria la millor per a Catalunya i per a Artur Mas. Una presidència rotatòria faria entendre Madrid que la majoria del poble de Catalunya vol independència, no quatre caps de partit com creuen. Només un referèndum pot aclarir-ho, però avui el 65% és a favor i el 35%, en contra, amb una quarta part indecisa. Madrid perdrà la joia de la corona, com deien els anglesos de l'Índia.

Qui ha perdut la corona, però no les joies, és el rei elefant Joan Carles després de trencar-se al llit, diuen, amb la seva princesa teutona a Sud-àfrica de caça major. Alliçonador per Rajoy que pensa que pot anar disparant canonades contra els catalans dels quals viu Espanya. A diferència del llest Aznar, l'immobilista Rajoy ja no pot comptar amb la burgesia catalana. Igual que la CUP demana el cap d'Artur Mas. Però C's, com la CUP també, demana el cap de Rajoy. La caça major de Mas acabarà de retruc amb la caça major de Rajoy.