Nit dels Museus

Eulàlia Isabel Rodríguez Pitarque. Torroella de Montgrí.

La Nit dels Museus se celebra a Europa aquest 21 de maig. D´acord amb això, s´hi han programat diverses i moltes activitats per acompanyar les visites nocturnes als nostres museus. Hi ha qui diu que al segle XXI el concepte que encara es vol mantenir dels museus ha quedat del tot desfasat pel fet que veure sales expositives estàtiques d´obres d´art ja no té cap sentit quan tot es renova al moment. Els qui així opinen, però, passen massa per alt que molts dels nostres museus ja no són així; han canviat.

Cada vegada més els nostres museus ofereixen poder contemplar les obres i peces que contenen d´una manera activa, i amb una informació i un seguit d´activitats complementàries com mai no s´havia vist. La Nit dels Museus n´és una prova i no pas l´única, ni de bon tros. Mentrestant, tots tenim algun museu al nostre territori per poder participar-hi.

Tenim, doncs, al davant, una nit que podem convertir i viure en qualitat de molt especial, endinsant-nos en la màgia de contemplar unes mateixes obres d´art, però en una hora per a nosaltres de comú del tot desconeguda, amb aquell seguit de tots els matisos de percebre-ho tot potser diferent.

Ah, i, a més, les visites nocturnes són gratuïtes!

Prohibició

de l´estelada

Anna Maria Muntada Batlle. granollers.

Podríem dir que és com un atac a la llibertat d´expressió que correspon a una negació de la realitat. Els nostres símbols no es poden convertir en un problema.

Aquí ens adonem perfectament de la nostra malgovernança i ens aboca un cop més a l´irrefrenable annhel de governar-nos a nosaltres mateixos.

No serà que aquesta és la resposta a tal actitud?

Voreres de la carretera Barcelona

Sussana Vilà Fajardo. GIRONA.

Escric aquesta carta per fer una queixa de com tenim les voreres en la perifèria de Girona; al centre tot està bé, molt bonic i pràctic. Però, per exemple, a la carretera Barcelona tenim zones molt penoses que dificulten realment l´accés. Si tens mobilitat reduïda i t´has de desplaçar amb cadira de rodes del centre a l´Hipercor, ho tens realment difícil, no pots seguir per la mateixa vorera, has d´anar creuant, buscant el lloc més transitable. La vorera del Cassià Costal és realment estreta i els fanals (són 5) estan col·locats ben al centre de la vorera, no hi passa una cadira de rodes, per tant s´ha d´anar creuant d´una vorera a l´altra. I carretera Barcelona cap a fora de Girona, encara es complica més, seguim amb voreres estretes, plenes de forats, amb pendents... realment horrible.

Estaria molt bé trobar alguna solució a aquest problema, a veure si algú ens escolta...

Beneïda Telefónica dels telèfons

Joaquín durall. banyoles.

Visc en una urbanització als afores de Banyoles. Posar el cable de Telefónica dels telèfons em va costar 250.000 pessetes; un quart de milió de pessetes de fa uns 50 anys, una fortuna del temps d´en Franco. A les 4 gotes encara em quedo sense connexió i sense internet. Això fa que dura de tota la vida. Ara, pengen els cables per terra, en uns camps. He trucat cinc vegades i tot segueix igual, o pitjor (premeu 1..., premeu 2... espereu... i amb el mòbil penjat de l´orella no descobreixes ni on és... el 3...).

Les multinacionals són monstruosos dinosaures. Haurien de desaparèixer, perquè, amb la seva omnipotència, anul·len la lliure competència, que és el motor del progrés. Unes vividores de la societat. Segur que la Telefónica dels telèfons està plena de polítics autonòmics inútils, 17 vegades redundants en cadascuna de les 17 autonomies repetides d´Espanya€

Un veí em va dir que tallés els cables amb unes tisores, perquè potser llavors sí que vindrien, per no deixar de cobrar trucades. Però del que sí que tinc ganes de veritat és de tallar-los una altra cosa amb les tisores de podar inutilitats.