De ben petit ja anava amb bicicleta, tocant el timbre (ring-ring) tot sovint, no sé si per què la gent s'adonés que venia una bicicleta o perquè era divertit. De més gran vaig col·laborar intensament amb en Narcís Planas, que era l'ànima de l'organització de la «Volta Ciclista a Girona». Ja de més gran, encara, vaig fer el carcamal, dues vegades, una per qüestions benèfiques i l'altre a la Festa del Pedal del GEiEG amb una bicicleta de roda alta gràcies a la col·laboració d'en Serreta, de Cassà de la Selva.

Ara tinc por, millor dit pànic a la «bici», als patins en línia, patinets urbans de dues o tres rodes de tracció animal o elèctrics, monopatins de taula, o el joguet de moda, el monopatí elèctric de dues rodes (de la família dels Segway).

Diàriament augmenta la nòmina de bandarres que fan servir de manera incorrecta aquests mitjans de locomoció.

Personatges que, independentment de circular sense llum, en direcció contrària, per qualsevol lloc, etc. es mouen en absolut silenci i encara amb les orelles tapades pels auriculars del mòbil.

Aquest silenci, acompanyat d'un dubtós control dels mitjans en què es desplacen, té aterrats als invidents i també als qui afortunadament ens hi veiem. Els invidents necessiten del soroll per detectar coses que no poden veure; el soroll dels cotxes o de les motos, el vent en les cruïlles de carrers, etc. En definitiva han de fer servir molt més l'oïda que qualsevol dels altres mortals.

És públic i notori que el tema de les bicicletes i altres andròmines té molt preocupada a la ciutadania, per altra part incapaç de posar fre a aquesta disbauxa. Els recomano la lectura de l'article d'en Miquel Fañanàs a La Gàrgola (27/02/17) d'aquest diari.

De totes maneres l'Àrea d'Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l'Ajuntament de Girona, sembla que té ganes de buscar solució a aquest assumpte que segur preocupa molts ciutadans. Però seran suficients cinc conciliadors per resoldre el tema? La normativa que explicaran serà per els ciclistes, per els vianants, per els automobilistes i motociclistes? Pot ésser que només es tracti d'una mena de cortina de fum, per justificar la Girocleta i les seves estacions?

Allò més important per als ciutadans no es la conciliació entre els que ja més o menys s'entenen.

Si no, qui posarà el cascavell a la tropa de bandarres?