Un estudi realitzat per investigadors del Departament de Cirurgia Plàstica de la Universitat Case Western Reserve, a Cleveland , Estat d'Ohio , Estats Units, ha aconseguit demostrar a través d'un experiment amb bessons que la pell dels fumadors envelleix més.

Els investigadors han estudiat les diferències físiques que hi ha entre cares de persones no fumadores i els seus bessons que sí que ho fan. L'estudi, publicat a la revista Plastic and Reconstructive Surgery, es va realitzar a 79 parelles de bessons d'entre 18 i 78 anys , on un fotògraf professional va fotografiar cadascuna de les persones.

Les fotos van ser separades en dos grups, un format per 45 parelles de bessons en què un era fumador i l'altre no. I l'altre grup estava conformat per fumadors, però en cada parella , un bessó havia fumat almenys durant cinc anys més que l'altre, segons publica la CNN .

Els científics van concloure que el bessó fumador aparentava ser més gran que l'altre en un 57% dels casos. I en el cas que tots dos haguéssin fumat, el que ho havia fet cinc anys més tenia un aspecte més envellit en el 63% dels casos.

"Les diferències de l'envelliment pot aparèixer després de només cinc anys" , va concloure el director de la investigació , el doctor Bahman Guyuron .