Sanitat aconsella no consumir carn processada i vermella més de 2 vegades per setmana

La Aecosan ha fet aquesta recomanació després de conèixer l'informe de l'Agència Internacional d'Investigació sobre el Càncer

11.11.2015 | 07:00

L'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (Aecosan) demana "prudència" i aconsella mantenir les recomanacions de salut pública sobre el consum de carn processada i vermella, que entén que ha de ser "moderat "i no més de" dues vegades per setmana ".

La Aecosan ha fet aquesta recomanació després de conèixer l'informe de l'Agència Internacional d'Investigació sobre el Càncer (IARC), de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), que vincula, en diferents graus, el consum de carns vermelles i de carns processades amb el risc de patir càncer.

Aquesta Agència, dependent del Ministeri de Sanitat, recorda que el consum d'aquest tipus de carns de forma continuada i excessiva "s'associa a problemes de salut" i aconsella mantenir la "prudència" fins a conèixer l'informe d'avaluació de riscos de l'Autoritat Europea .

Segons l'informe de l'OMS, el consum de 50 grams diaris de carns processades incrementa un 18% el risc de patir càncer de còlon.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema