L'Ajuntament de Lloret de Mar, Càritas Diocesana de Girona, Càritas Parroquial de Lloret i l'associació de concessionaris del Mercat Municipal han signat un conveni per a l'ampliació del projecte de centre distribució d'aliments (CDA) de Lloret que preveu la incorporació d'aliments complementaris com la carn o el peix.

El programa del CDA es desenvolupa des de l'any 2011 per garantir l'accés als aliments, un dret universal, per a les famílies de Lloret que es troben en una situació de necessitats socials bàsiques. El balanç de l'Ajuntament i Càritas és positiu però les famílies derivades dels Serveis Socials han augmentat, passant de 481 famílies el 2012 a 569 famílies durant el primer semestre de 2012. El consistori ha observat que "la precarietat és cada vegda més gran i que és necessari, no només cobrir les necessitats bàsiques, sinó també les de producte fresc", com la carn o el peix, segons va valorar la darrera Junta de Govern Local.

Enguany, l'ajuntament ja ha destinat les partides que habitualment van a projectes de Cooperació internacional a programes o projectes del municipi. Així, ara s'ha incorporat el conveni amb el mercat per oferir-hi carn i peix, amb un cost per a la partida del pressupost de 63.000 euros.

El CDA va atendre el 2012 un total de 1.143 persones de 481 famílies, el que suposava un increment respecte el 2011, quan es van atendre 360 famílies. Ara, durant el primer semestre de 2013 se n'han atès 569, segons les dades del Servei de Benestar i Família de Lloret.

Aquest centre és una iniciativa conjunta entre diverses administracions i entitats, tant privades com del tercer sector, entre els quals l'Ajuntament, Càritas Local i Diocesana, Diputació de Girona, Generalitat i La Caixa. L'objectiu, donar suport a les famílies i persones del municipi amb dificultats socioeconòmiques.

Però als aliments que s'hi ofereixen, i que provenen de grans recaptes de particulars o la contribució d'alguns supermercats, hi manquen productes frescos, que ara s'espera solventar. De fet, l'increment d'atencions a famílies aquest 2013 fa preveure que el CDA obrirà cada dia en comptes dels tres setmanals, segons va valorar l'alcalde de Lloret, Romà Codina.