Divendres es va donar el tret de sortida al Blanes Photo Festival, que tindrà lloc del 8 al 23 de novembre en aquesta localitat. Coorganitzat per l'Ajuntament de Blanes i l'Associació Cultural GIF (Grup d'Imatge i Fotografia), el Blanes Photo Festival inclou diverses activitats que tenen com a eix central el món de la fotografia i les històries a través de la imatge.

El tret de sortida el va marcar la inauguració de quatre exposicions fotogràfiques amb un acte inaugural encapçalat per l'alcalde de Blanes, Josep Marigó, i el president del GIF, Tomàs Romero. La jornada es va completar amb una xerrada de Lancy Dodem, portaveu de la Fundació Vicenç Ferrer.

Les quatre exposicions que formen part del Blanes Photo Festival tenen com a fil conductor històries explicades en imatges que tracten diversos aspectes de sensibilitat social en clau documental: Dones: La força del canvi a l'Índia; Claudia. Un año de mi vida; Genocidi; i Visions del retaule, 300 anys del retaule de Santa Maria d'Arenys. Totes quatre es poden veure durant aquests dies a Casa Saladrigas.