Un violent foc va cremar ahir 800 metres quadrats d'una nau en ?desús que era propietat de l'empresa blanenca Intorfrisa. Un total de 22 dotacions de diversos cossos d'emergència locals i de la Generalitat van haver de desplaçar-se fins a la instal·lació -situada entre Blanes i Toredera, al quilòmetre 4,5 de la GI-600- per col·laborar en les tasques d'extinció de l'incendi que només va provocar danys materials.

Els Bombers de la Generalitat van rebre l'avís de les flames quan faltaven deu minuts per la una del migdia i immediatament van enviar 11 dotacions terrestres per sufocar-les. L'incendi no va provocar cap víctima personal però sí danys materials ja que van quedar completament abrandats 800 m2 dels 7.700 m2 que té la nau, que va quedar completament col·lapsada, amb el sostre i les bigues que el suportaven derruïdes.

Un cotxe patrulla de la unitat de trànsit de la Policia Local de Blanes va alertar la Prefectura d'aquest cos de seguretat, fet que va activar el protocol establert en matèria d'emergències municipals. La ràpida intervenció dels Bombers de la Generalitat va facilitar que a les dues del migdia el foc entrés en fase de control i es procedís a la seva extinció.

Tècnicament, les flames es van produir dins el terme municipal de Tordera que limita amb Blanes, cosa que va provocar que les policies locals d'ambdues poblacions es personessin a la zona per col·laborar en les tasques d'extinció. L'espès fum negre que va provocar l'incendi va posar en alerta diversos veïns de la població de Blanes ja que era perfectament visible des del centre de la vila.

Poca estona després que el foc entrés en fase de control, els agents de la Policia Local de Tordera van haver d'abandonar la nau d'Intorfrisa per atendre un altre incendi que es va declarar, de forma gairebé simultània, en un antic escorxador que hi ha a la N-II, just a la baixada que condueix a la rotonda de Can Bartrolí. Es tracta d'un escorxador que està en desús i completament abandonat.

A Blanes, els Bombers de la Generalitat van haver de repostar aigua per als seus camions amb l'hidrant de la Ciutat Esportiva, situada molt a prop del lloc de l'incendi.

Se sospita que el foc va ser provocat però serà la investigació dels Mossos d'Esquadra la que pugui acabar de confirmar aquest extrem que, de moment, només resulta la principal hipòtesi de treball.