La plataforma No a la MAT Selva convoca per als tres propers dissabtes tres apagades de l'enllumenat públic de Santa Coloma de Farners amb el lema "Apaguem el monopoli elèctric i encenem la consciència col·lectiva" amb l'objectiu que els ciutadans prenguin consciència d'aquesta situació del mercat enèrgetic. Alhora, són tres actes per fomentar la participació a la consulta que es farà sobre la MAT el pròxim 26 de gener.

Les tres apagades seran a dos quarts de vuit del vespre: la primera serà demà a la plaça de la Pau; la següent a la plaça de Farners el dissabte 18; i, la darrera, a la plaça Firal el 25 de gener i que inclourà una cercavila. L'endemà, el 26 de gener, serà la consulta. Des de l'organització han explicat que l'acció consistirà a apagar l'enllumenat públic durant uns deu o 15 minuts de cada sector (per raons de seguretat no es pot apagar a tot el municipi) i convidaran tots els veïns que facin el mateix als seus habitatges. Amb espelmes a les respectives places, es llegirà un "NO MAT".

Dins d'aquests actes previs, per aquest diumenge No a la MAT Selva també ha organitzada una caminada pel traçat del ramal de la línia elèctrica fins a la subestació de Riudarenes i en què es preveu, de moment, la participació d'unes 400 persones. Avui, la plataforma es reuneix a partir de les vuit del vespre a l'edifici del Sindicat de Riudarenes.

No a la MAT Selva realitza aquestes activitats com a preparació de la citada consulta del 26 de gener. Aquest dimarts, a més, va posar en marxa la votació a través d'Internet i, en 48 hores, ja han rebut 1.200 votacions, han informat des de l'associació. La votació està oberta a persones del municipi i d'arreu i permet únicament una votació per persona (per a la qual cosa es requereix la introducció del document nacional d'identitat).

Les votacions que es rebin per via telemàtica, així com els vots emesos de forma anticipada, s'inclouran tots a l'escrutini que es farà el dia 26 de gener després de la consulta a la qual estan convocats tots els veïns de Santa Coloma, Riudarenes i Sils.