Apagada contra la MAT

Els opositors volen conscienciar del monopoli energètic vigent

12.01.2014 | 08:20

La plataforma No a la MAT Selva convoca per als tres propers dissabtes tres apagades de l'enllumenat públic de Santa Coloma de Farners amb el lema "Apaguem el monopoli elèctric i encenem la consciència col·lectiva" amb l'objectiu que els ciutadans prenguin consciència d'aquesta situació del mercat enèrgetic. Alhora, són tres actes per fomentar la participació a la consulta que es farà sobre la MAT el pròxim 26 de gener.
Les tres apagades seran a dos quarts de vuit del vespre: la primera serà demà a la plaça de la Pau; la següent a la plaça de Farners el dissabte 18; i, la darrera, a la plaça Firal el 25 de gener i que inclourà una cercavila. L'endemà, el 26 de gener, serà la consulta. Des de l'organització han explicat que l'acció consistirà a apagar l'enllumenat públic durant uns deu o 15 minuts de cada sector (per raons de seguretat no es pot apagar a tot el municipi) i convidaran tots els veïns que facin el mateix als seus habitatges. Amb espelmes a les respectives places, es llegirà un "NO MAT".
Dins d'aquests actes previs, per aquest diumenge No a la MAT Selva també ha organitzada una caminada pel traçat del ramal de la línia elèctrica fins a la subestació de Riudarenes i en què es preveu, de moment, la participació d'unes 400 persones. Avui, la plataforma es reuneix a partir de les vuit del vespre a l'edifici del Sindicat de Riudarenes.
No a la MAT Selva realitza aquestes activitats com a preparació de la citada consulta del 26 de gener. Aquest dimarts, a més, va posar en marxa la votació a través d'Internet i, en 48 hores, ja han rebut 1.200 votacions, han informat des de l'associació. La votació està oberta a persones del municipi i d'arreu i permet únicament una votació per persona (per a la qual cosa es requereix la introducció del document nacional d'identitat).
Les votacions que es rebin per via telemàtica, així com els vots emesos de forma anticipada, s'inclouran tots a l'escrutini que es farà el dia 26 de gener després de la consulta a la qual estan convocats tots els veïns de Santa Coloma, Riudarenes i Sils.

La Selva

El jutge desestima el recurs i manté a presó l´autor de l´agressió mortal de Lloret

El jutge desestima el recurs i manté a presó l´autor de l´agressió mortal de Lloret

La defensa demanava que sortís provisionalment però el jutge considera que els fets són molt greus...

Una nena de 4 anys, ferida de poca gravetat en ofegar-se en una piscina de Tossa

Va ser traslladada a l'Hospital de Blanes on resta ingressada

Proposaran al ple de Blanes que es redacti un pla per recuperar Valldolig

Els grups d'ICV-EUiA i Batega portaran la moció a debat en la sessió prevista per al dia 31

Destinen uns 30.000 euros a remodelar la cuina d´una escola de Vilobí

Destinen uns 30.000 euros a remodelar la cuina d´una escola de Vilobí

Les obres de remodelació de la cuina de l'Escola Josep Madrenys, de Vilobí d'Onyar,...

Lloret canvia el sentit de circulació al vial de serveis de l´avinguda del Rieral

L'Ajuntament de Lloret de Mar ha canviat de sentit un carrer del barri del Rieral. Segons va...

Enllaços recomanats: Premis cinema