Més de 500 infants i adolescents de 0 a 14 anys de Blanes pateixen malnutrició. Aquesta era una de les afirmacions de l'estudi-informe "Alimentació i crisi, la malnutrició infantil", encarregat per l'àrea d'Acció Social de l'Ajuntament de Blanes, tal com es va fer ressò Diari de Girona el passat 5 de desembre. En aquest informe es descartava, però, que hi hagués casos de desnutrició infantil i alertava la manca d'hàbits saludables entre els infants. Amb tot, posava en relleu que la situació de crisi actual ha posat en risc molts infants que no poden accedir als aliments en les millors condicions i freqüència.

D'aquesta manera, l'informe recollia en les seves conclusions finals una sèrie de propostes, adreçades, sobretot, a l'Ajuntament. Una d'elles suggeria "ampliar la dotació econòmica de beques de menjador per tal d'arribar al nombre més gran d'alumnes especialment per aquells que es troben en situació de risc d'exclusió social". I una altra en la qual demanava "complementar les beques menjador tenint especial cura per a tots aquells alumnes que, disposant d'un ajut de menjador escolar del 50% del seu cost, les seves famílies tenen dificultats per a fer front al diferencial existent entre el cost del menú i l'import de l'ajut de menjador", una acció "prioritària".

I és que, segons dades del consistori, actualment hi ha 232 alumnes que reben un ajut del 50% del menú escolar (ajuda de 3 euros per menú). Amb tot, la majoria de les famílies estan "en situació de precarietat socioeconòmica" i això fa que ni tan sols puguin pagar l'altre 50% del menú escolar.

L'informe sobre malnutrició, presentant el 29 d'octubre, va portar el consistori a acollir-se al programa Salut i Crisi de Dipsalut, organisme autònom de la Diputació, que el 10 de desembre va aprovar concedir a Blanes un total de 44.151,17 euros per a fer front a les actuacions del programa i, entre d'altres, hi figura el de complementar els ajuts de menjador.

Dos dies després, el 12 de desembre, la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Blanes va aprovar dues partides, per un import total de 12.729 euros, destinades a ajudar a pagar el 100% del cost del menú escolar a aquests prop de 230 alumnes de Blanes.