Francisca Ribas Budallé, nascuda el 5 d'abril de 1911, va ser l'encarregada ahir d'inaugurar la nova passera de l'antic escorxador de Vidreres. A l'acte celebrat a les 12 del migdia, hi van participar una vuitantena de persones, encapçalats per l'alcalde de Vidreres, Jordi Camps, curiosament el més jove de la història del municipi.

En aquesta conjunció d'edats, la vidrerenca centenària, que va estar acompanyada per la família, va rebre l'honor de tallar la cinta inaugural després dels tradicionals discursos protocol·laris.

En aquests, el batlle Camps va emular la cita de l'astronauta Neil Armstrong en posar un peu a la lluna i va afirmar que aquest "és un petit pas per a Francisca Ribas però gran per a Vidreres". I és que, segons Camps, Ribas (la persona de més edat del municipi) ha vist l'evolució de Vidreres fins a l'actualitat.

La passera de l'antic escorxador feia mesos que estava instal·lada però restaven pendents petites actuacions i arranjaments als voltants de la zona. Amb la inauguració d'aquesta passera, l'Ajuntament de Vidreres "posa fi a una llarga reivindicació veïnal i ha volgut donar una solució a vianants i ciclistes que ja no han de travessar per l'estret pont de la Carretera de Lloret", indica el consistori, amb el risc que això comporta.