Unes 700 persones caminen contra la MAT a Santa Coloma

La plataforma No a la MAT Selva també va organitzar amb èxit una apagada de l'enllumenat públic

14.01.2014 | 07:24
Els participants van crear les lletres "No MAT" al final de la caminada.
Els participants van crear les lletres "No MAT" al final de la caminada.

Unes 700 persones van fer una caminada diumenge en contra la MAT a Santa Coloma de Farners. L'acte, organitzat per la plataforma ciutadana No a la MAT Selva, va comptar amb la col·laboració de deu agrupaments escoltes i guies de les comarques gironines, l'alcalde i regidors de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners i el veí de la casa de Fellines, Sergi Saus, afectat per la proximitat d'una de les torres de la línia elèctrica.
Santa Coloma de Farners es va convertir així en l'epicentre de la lluita per aturar la MAT. Diumenge, unes 700 persones d'arreu de les comarques gironines van participar en la caminada popular que reclamava l'aturada del projecte. Un dels portaveus de la plataforma No a la MAT, Xavier Amat, va subratllar que l'assistència va superar "totes les expectatives" i que valoraven "molt positivament" l'afluència de ciutadans i el reconeixement que estan adquirint arreu de les comarques gironines. "Cada cop ens donen més suport noves entitats i organitzacions municipals d'arreu de la demarcació, és una alegria veure que el treball està obtenint alguns resultats", va dir.
La caminada va ser de caire lúdic i els participants van penjar des del castell de l'ermita de Farners una pancarta de deu metres on es podia llegir "Gegants més grans hem vist caure, No a la MAT".
Dissabte, l'organització va realitzar una apagada de l'enllumenat públic d'una de les places de Santa Coloma de Farners per donar a conèixer les seves reivindicacions. "Va ser un acte molt emotiu", va recordar Amat. Des de la plataforma tenen clar que seguiran lluitant contra la MAT. "És una línia tòxica silenciosa, no la necessitem per a res, no fa falta i només s'està construint per poder especular amb l'energia i vendre-la a altres països", va assegurar el portaveu.
El moviment continuarà amb les seves mobilitzacions reivindicatives. De moment, ja estan previstes més apagades els dissabtes 18 i 25 de gener que es compaginaran amb debats i concerts.

Enllaços recomanats: Premis cinema