D'aquí a un mes està previst que els nous aparcaments intel·ligents de Vidreres entrin definitivament en funcionament. Aquests dies, el sistema ja s'ha instal·lat i ha començat el període de proves, segons va informar l'Ajuntament.

Vidreres es converteix així en el primer municipi de les comarques gironines a utilitzar la tecnologia de Smart City per substituir les actuals zones vermelles, que es basen en l'ús d'un marcador manual de l'hora d'estacionament de cada cotxe. En concret, els sensors s'han instal·lat en una vintena de places del carrer Costa Brava amb l'objectiu d'ampliar-ho.

Aquests dies s'aprofitarà per calibrar els sensors i ajustar el sistema, que el consistori calcula finalitzarà en un mes i a partir de llavors ja seria una realitat.

Aquests sensors detecten quan un vehicle estaciona en una de les places d'aparcament i immediatament envia la informació a un vigilant municipal. Això els permet controlar el temps exacte en què cada cotxe ha estat aparcat perquè no sobrepassin el límit d'una hora i mitja. La intenció és millorar la mobilitat al centre de Vidreres. Més endavant, s'estudiarà utilitzar aquesta tecnologia per crear aplicacions informatives perquè cada conductor sàpiga quantes places lliures queden a les diferents zones.