Un tribunal popular jutjarà l´acusat d´assassinar un menor a Lloret de Mar

El fiscal demana que el condemnin a 20 anys de presó i que indemnitzi els pares de la víctima amb 200.000 euros

26.01.2014 | 11:08
Un tribunal popular jutjarà l´acusat d´assassinar un menor a Lloret de Mar
Un tribunal popular jutjarà l´acusat d´assassinar un menor a Lloret de Mar

Un tribunal popular serà l'encarregat de jutjar a partir de dilluns Ludwig Alexis Thiebaud, el turista acusat d'assassinar d'una ganivetada un jove de 15 anys a Lloret de Mar (Selva) la matinada del 17 de juliol del 2011. El fiscal demana que el condemnin a 20 anys de presó per assassinat perquè el menor anava desarmat i no va tenir cap possibilitat de defensar-se. Segons l'escrit d'acusació, l'agressió va ser una venjança perquè uns amics de la víctima havien atracat el grup de joves de l'acusat poca estona abans de l'apunyalament. A la banqueta dels acusats també hi ha un altre jove, Jérémy Puydebois, acusat d'una falta de lesions perquè va donar cop de puny a un amic de la víctima.

Un jove francès que el juliol del 2011 havia vingut a passar les vacances d'estiu a Lloret de Mar amb un amic s'asseurà aquest dilluns a la banqueta dels acusats de l'Audiència de Girona. El fiscal l'acusa d'un delicte d'assassinat i demana que el condemnin a 20 anys de presó per haver matat d'una ganivetada a l'axila un jove de quinze anys.

El cas es remunta a la matinada del 17 de juliol del 2011. Segons recull l'escrit de conclusions provisionals del ministeri fiscal, la víctima i cinc amics seus van decidir anar a les festes del barri de Can Carbó. Cap a les quatre de la matinada, dos amics de la víctima van començar a atracar turistes. Els joves brandaven els seus cinturons a l'aire i amenaçaven els turistes amb colpejar-los si no els donaven els seus objectes personals, com collarets o un paquet de tabac.

Amb aquest mètode, exposa el fiscal, van robar a diversos grups de turistes. Mentrestant, els altres quatre joves -entre els quals la víctima- s'estaven a prop, tot i que no intervenien en els robatoris.

Cap a un quart de cinc de la matinada, els dos joves van dirigir-se cap als dos acusats, Ludwig Alexis Thiebaud i Jérémy Puydebois, fent voleiar el cinturó a l'aire i amb la intenció de robar-los. Aleshores, els dos joves van anar fins a l'habitació d'hotel on estaven allotjats, que estava prop d'on eren, i van agafar dues navalles, una per a cadascun.

Venjança per un robatori

Segons relata el fiscal, els joves van tornar a baixar al carrer buscant els lladres menors d'edat. Llavors es van trobar amb la víctima i dos amics més -que no havien participat en els robatoris- al carrer Sant Pere. Mentre un dels acusats, Jérémy Puydebois es dirigia cap a un dels joves i li començava a propinar cops de puny a la cara, l'altre acusat, Ludwig Alexis Thiebaud va anar cap a la víctima.

"Amb la intenció d'acabar amb la seva vida i essent plenament conscient que el menor d'edat no portava cap arma, va esgrimir la navalla que duia i que havia recollit a la seva habitació i el va apunyalar sota l'aixella", exposa el fiscal que diu que el menor no va tenir cap possibilitat per defensar-se perquè l'atac va ser "sobtat i per sorpresa".

Com a conseqüència de la ganivetada, la víctima es va desplomar enmig del carrer. Tot i que una ambulància el va traslladar a l'hospital de Blanes, va morir com a conseqüència d'un xoc hipovolèmic. El fiscal apunta que l'arma triada i la part del cos atacada eren "idònies" per causar la mort a una persona.

Detinguts a França

Els agressors van fugir corrent i es van refugiar a la seva habitació de l'hotel 'Armonia', on s'allotjaven des de feia quatre dies. Després, van tornar a França. La policia els va detenir el 27 d'agost per una ordre europea de detenció i entrega dictada per un jutjat de Blanes. Ludwig Alexis Thiebaud va ingressar a presó acusat d'assassinat el 10 de setembre.

El fiscal, Víctor Pillado, demana que condemnin Thiebaud a 20 anys de presó per assassint i que indemnitzi els pares de la víctima amb 200.000 euros. També acusa l'altre jove, Jérémy Puydebois, d'una falta de lesions i demana que el condemnin a pagar una multa de 400 euros.

Està previst que el judici comenci aquest dilluns a l'Audiència de Girona i s'allargui tota la setmana. Els pares de la víctima s'han personat com a acusació particular i l'Ajuntament de Lloret de Mar exerceix l'acusació popular de la mà del lletrat Carles Monguilod. L'advocat Manel Mir s'encarrega de la defensa dels dos acusats.

La Selva

Lloret de Mar aixeca el tancament cautelar de la discoteca St. Trop, que reobrirà aquesta nit

Lloret de Mar aixeca el tancament cautelar de la discoteca St. Trop, que reobrirà aquesta nit

L'Ajuntament ha avalat la memòria de seguretat i el pla d'autoprotecció del local, que inclou la...

Lloret de Mar demana els contractes dels vigilants de seguretat a 17 discoteques

Lloret de Mar demana els contractes dels vigilants de seguretat a 17 discoteques

Els locals amb un aforament superior a les 500 persones, tenen deu dies per respondre el...

El vídeo de la pallissa mortal a Lloret de Mar

El vídeo de la pallissa mortal a Lloret de Mar

Alerta: Aquest contingut conté imatges que poden ferir la sensibilitat dels lectors

Detenen tres joves per violar una noia de 19 anys a Lloret

Detenen tres joves per violar una noia de 19 anys a Lloret

Els nois, que són alemanys de procedència marroquina, es trobaven de vacances al municipi i van...

Record pel jove si es pot aquesta mateixa nit

En cas que finalment el St. Trop' pugui reobrir avui les portes, no serà una nit com qualsevol...

Enllaços recomanats: Premis cinema