El cadàver del fillol del mossèn de Riells ja és al Brasil. Un avió va sortir ahir amb les despulles d'Oscar Dycleidson, que va morir apunyalat el 5 de desembre de 2013 al pis que el sacerdot -Jaume Reixach- té a Blanes. La mare del jove va arribar a Espanya pocs dies després que el filipí Eulogio Lumalang acabés amb la vida del seu fill.

Maria Cristina Carneiro va abandonar territori espanyol un dia abans, per esperar el retorn del ferètre amb el cos sense vida del seu fill de 23 anys al seu país natal. El retard en la repatriació es deu al fet que el cadàver va haver d'estar uns dies a l'Institut de Medicina Legal i Forense de Girona per realitzar-li algunes mostres, i la mare del jove brasiler va haver de prestar declaració davant el jutge que instrueix el cas i va voler recuperar les pertinences que el noi tenia a casa del mossèn, que l'havia acollit.

Precisament el mossèn va ser qui va incitar Oscar Dycleidson a abandonar el seu país natal per instal·lar-se a Blanes, amb ell, just quan va complir els 18 anys. També ha sigut el rector qui s'ha fet càrrec de la major part de les despeses generades per la defunció: ell va pagar 7.000 euros, la mare del jove, 900 euros.

Que s'hagi tancat aquest capítol no significa que el cas hagi acabat, ja que encara s'està investigant tot el que té a veure amb la mort d'Oscar Dycleidson a casa del mossèn. Encara manca, per exemple, que Reixach sigui citat a declarar en seu judicial perquè expliqui tot el que va poder veure el dia dels fets.

L'autor confés del crim, Eulogio Lumalang -imputat per assassinat i en presó provisional- va declarar que havia mort el fillol del rector perquè es mofava d'ell i perquè li havia dit que mantenia relacions sexuals amb la seva dona i les seves filles. A part, va acusar el mossèn de tenir un pis que era un cau de luxúria i drogues i que, tant ell com la víctima havien mantingut relacions sexuals amb el sacerdot.