Desenes de persones van participar diumenge en l'acte d'homenatge a Montse Capellà i Miranda, mestra de l'Escola Quatre Vents i l'Institut S'Agulla de Blanes, que va morir l'1 d'abril de 2012.

L'homenatge va tenir lloc al Parc del Poble Sahrauí, situat entre els dos centres educatius del municipi on va treballar Capellà, i va culminar amb la inauguració d'una escultura rere la qual es va plantar un arbre que li dóna ombra. L'escultura, dissenyada per Josep Torres, és una butaca feta de ferro cortén, i vol simbolitzar la tasca d'acollida i obertura cap a tothom que va impregnar la seva funció educadora.

Des de l'Institut S'Agulla es va decidir organitzar aquest acte, comptant amb el suport de l'Ajuntament de Blanes, no tan sols per l'excel·lent tasca professional com a docent desenvolupada per Capellà sinó també per recordar la positiva empremta personal que va deixar envers tothom qui la va arribar a conèixer, així com per la implicació que va demostrar amb les entitats amb qui va col·laborar. La part final de l'acte, que va reunir diversos representants institucionals de l'Ajuntament i de la mateixa escola, va comptar amb un acompanyament musical a càrrec de Josep Maria Piguillem, que va interpretar una peça al violí.