La pediatra del CAP de Tossa de Mar serà traslladada a Lloret, segons va confirmar ahir la Corporació de Salut del Maresma i la Selva (CSMS), una decisió que ha provocat les queixes dels primers usuaris preocupats pel canvi de titular del servei de pediatria.

Malgrat que la pediatra tingués la voluntat de seguir a Tossa, ni que sigui en jornada més reduïda, el director de planificació i desenvolupament de la Corporació, Xavier Conill, va assegurar que "nosaltres tot el que podem fer consensuat ho fem, però a vegades no es pot fer i s'ha de fer segons la direcció".

"Determinats professionals no ho acaben d'entendre de la mateixa manera o dels inconvenients que pugui pensar la gent que pot tenir el canvi de pediatra, però periòdicament fem canvis d'ubicació de la gent, dels pediatres i metges", va dir Conill, "perquè a Tossa s'està sol i una mica aïllat", va dir.

En concret, el responsable de la CSMS va explicar que a Tossa hi ha 750 nens i nenes i a Lloret 5.600. "A Lloret hi ha un equip més ampli de pediatria i a Tossa hi ha un pediatre, que també havia anat canviant" en els darrers anys. "Reorganitzem la pediatria, primer perquè es torni a integrar amb l'equip, segon per la formació pròpia dels professionals i en aquest cas per necessitats que tenim que aquesta pediatra també actuï en l'àmbit de Lloret de Mar", va assegurar.

Ara, arribarà un nou pediatre a Tossa "amb l'únic inconvenient que un dia a la setmana hi haurà un segon pediatre, però com que la gent en té assignat un tothom seguirà tenint el mateix". Amb tot, Conill va recalcar que no s'elimina el servei de pediatria i que ningú haurà d'anar ara a Lloret, a menys que demani un canvi en el seu metge "per algun motiu determinat", va explicar. "Els nens de Tossa seguiran atesos a Tossa".

D'altra banda, el director de planificació i desenvolupament també es va referir a la moció aprovada a finals d'any al Parlament en la que s'instava al govern estudiar reobrir l'atenció continuada del CAP Tossa.

"Quan vam fer el canvi d'horari de nits del CAP i vam reforçar l'hospital de Blanes o vam posar l'atenció domiciliària de la zona, ho vam fer per indicació del Servei Català de Salut, d'acord amb la seva planificació", va dir Conill. "Som coneixedors de la moció. Primer ens han de dir des del Servei Català de Salut que per planificació s'ha de fer, i després amb quins recursos ens dotaran", va sentenciar.