Els informes de la policia duanera posen de manifest com l´apoderat de GRS Ars Local, Alexandre Ros, tractava de moure tots els fils que podia a fi d´evitar que la seva empresa quedés al marge del pastís que suposa la recaptació de tributs. Al respecte, existeixen converses en les que Ros veu la necessitat de no enfrontar-se al Xaloc -l´empresa de recaptació de tributs de la Diputació- sinó d´unir-se a la mateixa doncs, en aquell moment, a la probable pèrdua de la gestió de tributs d´Arbúcies va sorgir la possibilitat que l´Ajuntament de Figueres decidís no renovar el contracte amb GRS.

El consistori altempordanès els va prorrogar sis mesos el contracte, cosa que va permetre a Ros conversar el 20 de desembre de 2012 amb el gerent de Xaloc, Xavier Alberch, per dir-li que ara té «més marge per poder comentar i afinar més les coses (...) perquè amb la pròrroga aquesta que ens han fet, podem potser tenir més marge tots per trobar una solució òptima». Alberch li respon que sí, que «tots junts» trobaran una solució.

Pero Ros també té influències al Patronat de Turisme. No debades, exhibeix la seva bona amistat amb el seu president, Ramon Ramos (CiU), en una conversa amb un empresari amb el qual es vol associar per vendre a l´ens un projecte d´Auditoria de l´Espai Públic. Al respecte, li diu que Ramos disposa «d´un milió d´euros a termini guardades per donar una mica més de canya l´últim any de legislatura (...) amb una mica més de canya pots fer... hòsties! una activitat o donar-li molta força a això».