El jutjat penal 4 de Girona ha condemnat a un any i sis mesos de presó i a una multa de 500 euros per "danys morals" Adrián Monzón Grille, el vigilant de seguretat d'un hotel de Lloret de Mar que el juny de 2012 va intentar agredir sexualment en una habitació del recinte una menor arribada d'Alemanya per realitzar pràctiques a la recepció del mateix hotel. La fiscal havia demanat en un principi que els dos anys de pena sol·licitats fossin commutats amb l'expulsió de l'home, d'origen cubà, del país. Amb tot, va retirar aquesta petició "donada la situació de legalitat" en què es trobava l'acusat.

El judici va tenir lloc el passat 24 d'octubre de 2013 i la noia va venir expressament d'Alemanya per assistir al judici. Ara, en la sentència, la jutgessa dóna per bona la seva versió i considera provat que Monzón va anar a l'habitació de la menor (llavors tenia 17 anys) el 19 de juny de 2012 i que quan li va obrir la porta el vigilant "la va tancar de forma brusca i amb ànim libidinós es va acostar" a la jove "i la va empènyer fortament contra l'armari per després fer-li petons per la zona del cap i pits". "Tot seguit, la va tirar sobre el llit i li va alçar la samarreta començant a fer-li petons per la zona dels pits i l'abdomen. L'acusat es va baixar el pantaló i va col·locar el penis sobre la panxa de la jove mentre li deia "no et moguis". A continuació, l'acusat agafant el cap de la noia va col·locar a la boca d'aquesta el seu penis obligant-la que li fes una fel·lació i davant la negativa d'aquesta, l'acusat va decidir abandonar el lloc dels fets". Durant els fets, la menor va "proferir crits de desesperació" i "va necessitar teràpia psicològica", afirma la sentència. La defensa de l'home demanava l'absolució i la fiscalia una pena de dos anys de presó i 1.500 euros de multa.

La jutgessa constata que Monzón va actuar amb "ànim lasciu" alhora que la jove "no coneixia de res l'acusat" i que es va veure "sorpresa i agredida en la seva llibertat sexual per la reacció de l'acusat en introduir-se a la seva habitació i portar a terme diversos tocaments que van agredir la seva llibertat sexual".

Versió "creïble i objectiva"

La jutgessa arriba a les conclusions sobretot pel testimoni de la noia que, alhora, coincideix amb la declaració que ja va fer davant la policia i el jutge instructor. "És absolutament creïble i objectiva" i recorda que la víctima "ni tan sols es va personar en les actuacions ni ha instat petició econòmica" ni tampoc "coneixia l'home".

Per tant, "la víctima no només no tenia relació d'enemistat amb l'acusat que resti credibilitat subjectiva al seu testimoni" sinó quan van passar els fets "ho va explicar" al cap de recepció, "el qual va parlar amb l'acusat i aquest va reconèixer que ella havia intentant fer-li petons, ja que aquesta se li va insinuar mostrant-li un tatuatge".

Aquesta declaració "perifèrica" del cap de recepció "avalaria la versió de la víctima", que tampoc coneixia el nom del vigilant i el va identificar com "el de color", i aquella nit només hi havia dos vigilants treballant "sent l'acusat la persona de color". El ministeri fiscal va acusar l'home d'agressió sexual i aquest va donar "una versió inversemblant" que es contradeia amb la del testimoni del cap de recepció. La sentència també recorda que "no és necessari causar lesió per cometre un delicte d'agressió sexual" i que n'hi ha prou amb "la força mínima imprescindible per impedir la llibertat de moviments de la perjudicada".

Així, imposa una pena d'un any i sis mesos i a pagar les costes i 500 euros per "danys morals", ja que la noia ha necessitat tractament terapèutic i psicològic per la por que va sentir. La sentència no és ferma i es pot interposar recurs.