El Servei d'Arxiu Municipal de Lloret (SAMLM) va registrar un increment del 45% en el nombre de consultes realitzades el 2013, segons recull el butlletí Sesmond, que edita l'Arxiu. En concret, s'ha passat de les 12.003 consultes realitzades el 2012 a les 17.396 del 2013. També s'ha registrat un augment de les consultes virtuals.

En aquest cas, l'augment és del 70,4% en relació amb l'any anterior. Tot i això es registra un descens de les consultes administratives que l'Arxiu atribueix, d'una banda, a la crisi econòmica que pateix el país, i de l'altra, a la reorganització del tràmit de les consultes externes de caràcter administratiu que, actualment, s'atenen majoritàriament des del servei d'arxiu, quan anteriorment calia la intervenció específica dels diferents departaments i oficines municipals.

En el butlletí hi destaca un altre bloc dedicat al nous ingressos de caràcter ordinari, és a dir, que provenen de diverses seccions de l'Ajuntament. En aquest sentit es destaca que s'ha mantingut el mateix volum de l'any anterior, amb 151 metres lineals. De les seccions que més documentació ingressen a l'arxiu destaquen els 38 metres de Serveis Econòmics, els 31 de Seguretat Ciutadana, els 30 de Serveis Generals i els 20 d'Urbanisme. Pel que fa als ingressos extraordinaris, que provenen d'entitats, particulars, associacions..., destaca el fons Garriga-Masferrer amb documentació en pergamí del segle XIV, i el fons del poeta Felicià Serra i Mont amb correspondència i obra manuscrita.

El butlletí inclou una secció dedicada a les activitats de difusió de l'Arxiu i les activitats culturals desenvolupades durant l'any anterior. En aquesta secció cal subratllar l'augment progressiu de les visites que es registren a la pàgina web de l'Arxiu, que ha passat de les 26.459 de l'any 2012 a les 31.990 del 2013, amb un increment del 21%.

El butlletí Sesmond, que ja ha arribat al número 13, es va presentar a finals de març en un acte a la Sala de Plens. La publicació també consta, com ja és habitual, d'un editorial, "La Parada de Sesmond", dedicat en aquesta ocasió a la conservació futura dels documents digitals.