El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha estimat el recurs contenciós administratiu interposat per l'Ajuntament de Lloret de Mar i ha anul·lat una resolució del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Natural segons la qual imposava una sanció de 28.539 euros al consistori per unes obres realitzades el 2010 al passeig marítim del municipi.

Els treballs consistien en l'ampliació de voreres dels passejos Agustí Font i Camprodon i Arrieta d'ordenació general de la façana marítima en un projecte d'embelliment de la primera línia de mar i gestió integral de la destinació, va informar el consistori.

El TSJC ha donat la raó a l'Ajuntament de Lloret partint d'un únic motiu; la manca de competència de l'Estat per autoritzar les ocupacions i sancionar les infraccions en zona de domini públic marítimo-terrestre, ja que d'acord amb l'Estatut de Catalunya de 2006 i els Reials decrets de 2008 de traspassos de competència en matèria de costes a la Generalitat, la competència en aquesta matèria en concret (autoritzar les ocupacions i sancionar les infraccions) és exclusiva de la Generalitat.

Segons va valorar ahir el regidor de Mobilitat, Ignasi Riera, "aquesta resolució situa cada administració en el seu nivell de competències". "Pels municipis turístics de sol i platja, poder tenir un únic interlocutor clar és primordial per facilitar la gestió", va sentenciar.