L'Ajuntament de Blanes ha impulsar per segon any consecutiu una campanya de promoció que té com a objectiu donar a conèixer i valoritzar els productes artesanals que es fan al municipi amb motiu de la Setmana Santa.

Una de les consultes habituals durant aquestes festes a les Oficines de Turisme era poder localitzar els establiments on es podien anar a adquirir els productes més típics com bunyols, tortells i mones. Per aquest motiu, aprofitant l'inici de la temporada turística, el consistori va valorar poder aprofitar la ocasió per satisfer la demanda i potenciar l'atractiu gastronòmic d'aquests productes artesans. Segons les dades de l'Oficina de Turisme, les consultes les acostumen a fer visitants de l'estat espanyol així com d'arreu de Catalunya, Barcelona i residents de poblacions de la rodalia.

D'aquesta manera, la campanya de promoció inclou com a principal eix el disseny de cartells i un díptic del qual s'han editat gairebé el doble que l'any passat. Així, durant aquests dies s'estan repartint 16.500 díptics, alguns dels quals ja es van distribuir la setmana passada als centres escolars, ja que són precisament els nens i nenes els principals destinataris dels tortells i mones.

Tot i que el principal públic a qui està adreçada la campanya de promoció no és el turisme estranger, també s'ha fet una versió en anglès que s'està distribuint en establiments d'allotjament (càmpings i hotels principalment), així com a les Oficines de Turisme. Una part destacada del díptic reprodueix un mapa de Blanes amb l'adreça i localització dels 12 establiments de les 7 empreses del sector que participen a la campanya.

El consistori ha organitzat diverses activitats relacionades amb el món de la pastisseria i la Setmana Santa. Es tracta principalment de tres tallers adreçats al públic infantil que s'allotjaran en unes carpes que estaran instal·lades al passeig de Mar, a l'alçada del carrer Ample i podran aprendre a fer-se la seva pròpia mona, pintar i decorar ous de Pasqua o bé confeccionar vestits de manaies i màscares de conills de Pasqua.