Els locals de restauració amb terrassa de Blanes podran oferir actuacions musicals en directe la temporada d'estiu. Així ho ha aprovat la Junta de Govern Local en la línia del que ja va iniciar l'any passat però enguany ha ampliat el període, que passa a ser entre l'1 de juny i el 31 d'agost. De fet, la resta de l'any cal demanar un permís específic amb certes limitacions i justificar àmpliament l'activitat, però ara el consistori ha establert les condicions particulars per a aquests locals durant els mesos d'estiu.

L'autorització ja es va posar en marxa l'any passat, com va recordar ahir l'alcalde de Blanes, Josep Marigó, tot i que es va començar a aplicar un cop iniciada la temporada turística. Les actuacions musicals a les terrasses són una petició del col·lectiu de locals de restauració (bars i restaurants) amb la intenció de "dinamitzat l'activitat, oferir un element diferenciador i afavorir l'activitat econòmica sobretot durant el període d'estiu", segons es desprèn del text aprovat en Junta de Govern.

De la mateixa manera, Marigó va afegir que donen un "valor afegit a l'oferta turística" i va recordar que fins ara s'havien donat "autoritzacions puntuals". Amb tot, es va constatar que "cada cop ens demanaven més permisos" i que la iniciativa de l'any passat va tenir una bona acollida i gairebé no es van registrar queixes veïnals.

Tot i que s'hi podran acollir totes les terrasses, complint uns requisits, la idea està pensada sobretot per les zones més turístiques, com el passeig del Mar i voltants. Per permetre les actuacions a les terrasses, el consistori considera que es tracta d'una "situació excepcional" i es gaudeix de la condició de municipi turístic. Tot i això, hi ha unes condicions. Els establiments hauran de tenir l'autorització d'ús de terrassa, la sol·licitud haurà de fer constar quines són les mesures correctores per minimitzar molèsties als veïns i la música en viu només es podrà fer dos dies per setmana.

A més, l'horari màxim serà a les 12 de la nit en el cas que les terrasses estiguin situades a un mínim de 12 metres d'habitatges o a les 11 de la nit en la resta de casos. Durant la festa major no es podran fer música en viu a les terrasses al costat de les atraccions firals, s'autoritzarà preferentment música en viu sense elements amplificadors, altaveus i instruments acústics o, en tot cas, han de ser de baixa potència. Finalment, cal evitar l'impacte acústic en l'entorn, s'evitaran actuacions simultànies en locals molt pròxims entre si i, en cas de queixes dels veïns justificades, podran revocar el permís.