El portaveu de Ciutadans al Parlament, Matías Alonso, va preguntar ahir en roda de premsa a CDC si l'imputat Xavier Crespo, diputat al Parlament, "continuarà en el seu escó" i si Convergència Democràtica de Catalunya "seguirà donant-li suport en aquest cas de corrupció".

Les declaracions es van produir després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) finalitzés la instrucció del cas Clotilde concloent que "existeixen indicis suficients" com per acusar Crespo dels delictes de prevaricació i suborn quan era alcalde Lloret de Mar. C's va ser l'únic partit polític que va reaccionar a la decisió del TSJC. Crespo va ser imputat al febrer del 2013 després que el suposat líder d'una xarxa de blanqueig de la màfia russa a Lloret, Andrei Petrov, declarés que havia pagat regals a Crespo a canvi d'afavorir la màfia russa en la concessió de llicències d'obres.

El portaveu de Ciutadans, va emfatitzar que "els ciutadans de Catalunya no es mereixen que els seus representants públics estiguin esquitxats per aquesta xacra que és la corrupció" i que és necessari "prendre mesures contundents" per evitar que els partits "prioritzin els seus càrrecs polítics en contra dels interessos dels ciutadans". En aquest sentit, Alonso es va referir a la proposta de Ciutadans el 2010 de promoure un pacte "per la transparència i contra la corrupció" per la qual, segons Alonso, només van rebre "excuses de mal pagador". "No ens podem permetre que, en aquests moments, tinguem 5 diputats que, d'una forma o d'una altra, estan imputats per diferents delictes", va assenyalar, ja que, segons Alonso, existeix "una alarma social" sobre això de la corrupció "que fa ineludible prendre decisions".