Un jutjat d'Arenys de Mar ha citat a declarar com a imputat l'alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier (CiU) per al 10 de juny, acusat d'adjudicar a dit el servei de recollida d'escombraries a una empresa de Blanes, a la qual també va intentar beneficiar amb una requalificació urbanística.

La imputació de l'alcalde, que el 2003 va ser condemnat a vuit anys d'inhabilitació per prevaricació, tot i que va aconseguir l'indult parcial, deriva d'una querella del fiscal de Medi Ambient i Urbanisme, Antoni Pelegrín, que l'acusa dels delictes de revelació de secrets, malversació de cabals, concertació prohibida a funcionaris i prevaricació. Dirigeix la seva querella contra l'alcalde, el secretari, una regidora, una interventora, una tècnica i dos administradors de les adjudicatàries del servei.

La Fiscalia acusa el batlle d'haver revocat la delegació del servei de recollida de residus que tenia encomanat el Consell Comarcal del Maresme per a adjudicar-se'l a dit a l'empresa Excavacions, Transports i Àrids Germans Alum, per un preu superior al qual cobrava l'entitat pública. La revocació del servei del Consell la va aprovar al ple del 2 de setembre de 2011 per unanimitat, sense que es redactés prèviament un informe tècnic sobre la conveniència del canvi i abans que el consistori garantís la contractació d'un nou adjudicatari. Així, afegeix el fiscal, "es va col·locar deliberadament en una situació d'urgència a fi d'aconseguir habilitació per a l'adjudicació directa de la recollida de residus a favor de l'empresa Excavacions, Transports i Àrids Germans Alum, entitat aquesta amb la qual ja havien existit contactes prèviament i s'havia pactat extraoficialment l'adjudicació del servei".

El 29 de setembre de 2011, el ple va aprovar el plec de condicions del contracte de gestió provisional a l'empresa citada, "a proposta de l'alcalde denunciat, qui actuava sabent la contrarietat de la legalitat de la seva actuació i amb clar ànim de beneficiar" als administradors d'Excavacions Alum.

El 4 d'octubre de 2011, es va formalitzar el contracte de prestació del servei en què constava que el mateix no podria prorrogar-se més enllà de setembre de 2012, però el ple va aprovar finalment prolongar l'acord fins i tot "atorgant-li nous drets", manté el fiscal.

El ministeri públic acusa també a l'alcalde d'haver acordat amb els administradors de l'empresa la construcció d'un centre de gestió de residus per evitar desplaçaments diaris a l'abocador ubicat a Mataró, prometent-los que el consistori promouria la requalificació de terrenys necessària.