L'equip de govern de CiU-ERC a l'Ajuntament de Lloret de Mar porta al ple de demà l'aprovació de la nova denominació d'un carrer al sector de Sant Quirze dedicat a Salvador Puig Antich, el jove militant del Moviment Ibèric d'Alliberació mort l'any 1974, que va esdevenir l'últim pres polític executat.

En concret, el carrer es troba en una zona per desenvolupar, segons va explicar el regidor Jordi Orobitg, i la intenció és que s'executi ben aviat. Els motius per dedicar el carrer a Puig Antich neixen per "fer un homenatge i reparar un greuge històric", va relatar Orobitg "en coherència amb tot el moviment".

Aquest serà un dels 16 punts que es porten demà a aprovació al ple, on destaca la moció que presenta el grup del Millor per demanar la dimissió del regidor Josep Valls. Es tracta del mateix text que es va presentar en l'anterior ple del mes de març però que finalment no es va incloure en l'ordre del dia. Amb tot, el portaveu del Millor, va forçar un ple extraordinari tot i que finalment, amb l'arribada del nou ple, l'alcalde, Romà Codina, ha optat per debatre el text tot i que la seva formació ja s'ha posicionat amb el seu vot en contra.

El grup d'ICV presenta una moció contra la llei de telecomunicacions estatal. CiU, ERC i PPC també presenten dues mocions en relació al cos de la policia local. La primera demana la reclassificació professional (C1) dels agents i caporals del cos de la policia. La segona demana al Govern estatal que s'avanci l'edat de jubilació dels agents, com ja es fa amb la Guàrdia Civil, el Cos Nacional de Policia o la policia del País Basc perquè exerceixen una professió de risc.

El ple també debatrà diferents temes urbanístics, així com la modificació del POUM en relació als habitatges d'ús turístic, entre altres.