La Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar, que depèn del Ministeri d'Agricultura espanyol, va comunicar el passat gener una sanció de 72.100 euros a l'Ajuntament de Tossa de Mar per organitzar, el juliol de l'any passat, la celebració de la Festa de l'Estiu a la platja gran, en una zona de domini públic maritimoterrestre, sense l'autorització administrativa. En concret, la festa tenia com a objectiu celebrar que National Geogrpahic havia escollit la platja entre les 25 millors del món.

Segons la primera resolució, el consistori hauria comès dues infraccions, una per no sol·licitar autorització per l'esdeveniment, amb l'ocupació d'un escenari enmig de la platja, i l'altra, per promocionar la Festa de l'Estiu i penjar cartells sense comptar amb l'esmentada autorització en domini públic maritimoterrestre. L'Estat demanava la suspensió de la festa fins que obtinguessin l'autorització que concedeix Costes de la Generalitat (l'Estat cobra).

Per això, en un inici imposava una sanció 36.000 euros (suma que era el resultat dels 900 metres quadrats que, deien, ocupava l'escenari, multiplicat per 20 euros el metre quadrat i tornat a multiplicar pels dos dies que es va utilitzar).

A aquests primers 36.000 euros s'hi havien de sumar altres 100 euros per la infracció, també lleu, de comptar amb publicitat de l'esdeveniment sense l'autorització.

Posteriorment, l'Ajuntament de Tossa va presentar un seguit d'al·legacions. Segons va confirmar l'alcaldessa, Gisela Saladich, la multa va acabar sent d'uns 1.900 euros i va qualificar la primera xifra de desproporcionada. En primer lloc, perquè l'escenari no ocupava 900 metres quadrats i, per tant, la xifra baixava considerablement, i posteriorment els van estimar altres al·legacions però va admetre que van demanar, tard, el permís.