Ala Selva Marítima, disset restaurants de Blanes agafaran, aquest mes de juny, el relleu gastronòmic als gairebé trenta establiments de Lloret de Mar que durant tot el mes de maig han participat en les Jornades de l'arròs. Ho faran dins l'àmbit de les "VII Jornades del Suquet de peix de sa Palomera".

Amb aquest tipus d'iniciatives, totes dues viles intenten atraure visitants, abans d'entrar en el rovell de l'ou de la temporada turística. Els paral·lelismes, doncs, són notables. Almenys en propostes com les esmentades, perquè, en molts altres aspectes, les dinàmiques de les dues viles no tenen res a veure.

Sovint, quan arriben notícies de Lloret, ja sigui a través d'alguna informació periodística o a través d'algun altre conducte, no puc evitar que em vingui al cap el títol una antiga sèrie de quan la televisió era només en castellà: "hombre rico, hombre pobre". L'encertat i suggerent anunci televisiu, des del qual, aquestes darreres setmanes, Lloret es reivindica com a destinació d'un turisme diferent i familiar, en representaria només un exemple.

Però tornant als arrossos i als suquets, hi ha un aspecte en què si es tractés d'una competició, i jo en fos el jurat, donaria el premi a Blanes, sense cap mena de dubte. M'explico. Pel que fa al menjar, res a dir. Als diferents menús que s'han ofert durant el mes de maig a Lloret i els que s'oferiran durant el juny a Blanes, tothom haurà pogut trobar o podrà trobar les propostes més escaients als seus gustos i més assumibles per les seves butxaques. A Blanes, però, durant les jornades, podran gaudir d'un plus que a Lloret ?seguei?xen, com a mínim, obviant: la possibilitat (almenys en molts dels establiments participants) d'acompanyar els diferents plats amb vins i caves catalans... fins i tot de proximitat! Vins de l'Empordà, del Penedès, etc. que, sovint, no tenen res a envejar als "ruedas" "navarras" i "riojas" amb què segueixen configurant de manera exclusiva el celler de la mostra lloretenca.