L'exprimera tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Blanes, Lourdes Fàbrega, que va deixar el càrrec i la militància socialista a principis de l'any passat per passar a ser regidora no adscrita a l'oposició, medita si ha de seguir en política. Però en cas de continuar, considera que el millor seria sense les sigles d'un partit i no descarta formar part d'una llista independent a les eleccions municipals de 2015.

A menys d'un any dels pròxims comicis, Fàbrega assegura que necessita temps per pensar el seu futur i reflexiona: "Tot té el seu moment, fa 15 anys que estic a l'Ajuntament i potser convindria un respir, deixar pas" malgrat que confessa que té ganes de "servei públic, d'aportar experiència" i somnia encara amb la "transformació política". Des que va deixar el govern i la militància del PSC, s'ha convertit en una de les regidores més directes i crítiques amb el govern.

Així, la "coherència" és un dels seus pals de paller i manté que "el programa [del PSC] no s'ha complert". "És el teu compromís i se l'han passat pel forro. Aquest mandat era una oportunitat que s'ha desaprofitat, portàvem un programa de transformació, el que calen són canvis" i m'"incomoda la incoherència", va dir Fàbrega.

Tot i ser conscient que la situació del PSC no és bona, la situació a Blanes és "peculiar", electoralment parlant. Per això, en cas de seguir en política, cal "un projecte i un equip". "L'únic que podria contemplar és anar a unes llistes d'esquerres, social i de transformació democràtica" i potser "seria millor en una llista sense sigles". Admet que les idees de Podemos li agraden però el seu èxit farà que "molts oportunistes s'hi acostin". Per això, ja que de les llistes d'ara "no em sento identificada al 100% amb cap", un equip independent podria ser la seva opció.