L'agrupació d'Iniciativa per Catalunya Verds va aprovar la setmana passada en assemblea el reglament intern per al procés de primàries que engeguen per primera vegada a Blanes entre la militància i simpatitzants. D'aquesta forma, ahir es va obrir el període per a la presentació de candidatures i la recollida dels avals necessaris per optar a encapçalar la llista d'Iniciativa en aquest municipi de La Selva, on l'agrupació ha decidit engegar aquest procés de primàries com un exercici de radicalitat democràtica. Fins ara el regidor d'ICV a Blanes era Víctor Catalán.

El termini per a la presentació de candidatures i la recollida d'avals s'allargarà una setmana, fins al 3 de juliol, en què es proclamaran els candidats o les candidates, si hi ha més d'una candidatura. En aquest punt, es procedirà a la votació després d'un període de debat i d'informació als militants i simpatitzants. El reglament preveu que si només es presenta una candidatura, aquesta sigui refrendada per l'assemblea de l'agrupació blanenca en substitució del procés de votació.

Amb aquest procés de primàries, l'organització ecosocialista dóna el tret de sortida a sumar amb altres forces polítiques i socials per aconseguir un govern blanenc que aturi les polítiques privatitzadores i de retallades que han dut a terme els darrers governs de CiU, PP i PSC.

Malgrat que ICV escull candidat a cap de llista el pacte amb EUiA farà que ocupi el tercer o el quart lloc, si no es revisa l'acord. L'assemblea local d'EUiA a Blanes va escollir Joan Salmeron com a candidat a l'alcaldia. Els primers llocs de la llista de la coalició amb ICV correspondrien a EUiA, com s'ha fet anteriorment, de manera que tornaria a ser el candidat d'ICV-EUiA per tercera vegada.

L'assemblea d'EUiA també va escollir Dolors Rubio, una jove advocada de 33 anys que també té la llicenciatura en Ciències Polítiques, que serà la número 2 a Blanes.