Blanes va presentar ahir els Plans d'Autoprotecció i Emergència i les Mesures de Circulació que es posaran en marxa en motiu de la Festa Major i del 44è Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava que tindrà lloc a Blanes del 20 al 28 de juliol. L'esdeveniment pot arribar a moure un públic entre 150.000 i 200.000 persones cada nit i, per garantir la seguretat, es redacta el Pla.

Es tracta d'un treball multidisciplinari, ja que hi participen efectius de diversos cossos de seguretat i emergències. Això el fa aplicable en casos molt extrems on faci falta la intervenció de diversos especialistes. Per això, el pla que redacta el Departament de Protecció Civil de l'Ajuntament de Blanes ha estat escollit per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISP), adscrit al Departament d'Interior per ser presentat a les Jornades sobre el Sistema de Seguretat Pública que es faran enguany.

La presentació del pla va estar encapçalat per l'alcalde de Blanes, Josep Marigó, el cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, i el cap de la Policia Local, Joan García, així com els regidors de Via Pública i Policia Local, Sol Zamora, i de Protecció Civil, Manel Verde. En el transcurs de la roda de premsa, es va explicar que el pla mobilitza cada dia a Blanes entre 150 i 200 efectius entre agents policials, bombers, tècnics sanitaris i equips de suport d'emergència, logística i intervenció, sense comptar els recursos materials, amb vehicles terrestres i aquàtics d'emergència i entre 10 i 12 ambulàncies per nit.

A més, es compta amb un Equip Bàsic d'Intervenció a la zona de llançament com a complement als bombers i disposen d'una motobomba amb un dipòsit de 500 litres d'aigua de l'ADF de la Selva Marítima i extintors. El Pla cobreix tota la façana marítima i es delimita una zona de seguretat on el públic no hi pot accedir.

Pel que fa a les mesures de trànsit, el dispositiu està format per un contingent d'entre 30 i 36 agents que vetllaran per deixar vials de circulació per casos d'emergència i de controlar les zones de seguretat. A més, es va recordar que a mitja tarda comencen les restriccions de trànsit i es recomana planificar el viatge amb antelació, entre altres.