Encara amb el venedor de llaminadures d'Hostalric detingut als calabossos de la comissaria dels Mossos d'Esquadra, les denúncies per presumptes abusos sexuals s'incrementen en nombre i ja hi ha set famílies que afirmen que el seus fills han patit tocaments a la botiga. El cas va esclatar fa uns quinze dies quan una nena de nou anys ho va explicar per primera vegada però no ha sigut fins que es va tenir coneixement de la detenció de l'home el passat dimarts que s'ha incrementat el nombre d'afectats.

La investigació policial encara no està tancada i tenint en compte que l'arrestat pot estar un màxim de 72 hores als calabossos és altament probable que avui passi a disposició del Jutjat en funcions de Guàrdia de Santa Coloma de Farners on se li prendrà declaració -pot acollir-se al seu dret a guardar silenci- i es decretaran les mesures cautelars. Algunes famílies ja han anunciat que demanaran presó provisional al·legant la possibilitat de risc de fuga i reiteració delictiva.

L'operatiu

El cas va sortir a la llum després que una nena de nou anys expliqués a la seva veïna que el venedor de llaminadures li havia fet tocaments a la botiga. La dona, en sentir-ho, va advertir immediatament a la mare de la noia i aquesta va presentar la primera de les denúncies i que va servir per iniciar la investigació.

Dimarts passat, els Mossos d'Esquadra havien organitzat un dispositiu per arrestar el botiguer i van esperar a que aquest tanqués l'establiment al migdia per comunicar-li la detenció. Des d'aleshores, s'està a les garjoles policials en espera que sigui cridat a declarar davant del jutge. Mentrestant, la veu s'ha anat corrent pel poble i tots els pares que sospiten d'abusos als seus fills s'han començat a mobilitzar, per aquesta raó no es descarta que puguin incrementar-se les denúncies presentades.

Sorpresa i silenci

Ahir el matí, el poble d'Hostalric es va llevar amb la notícia de l'arrest del botiguer que regenta una botiga coneguda del municipi i era un tema que tothom amb la boca petita comentava pels comerços. I és que els veïns van rebre la notícia amb molta sorpresa i sobretot, quan comentaven la detenció, feien comentaris molt moderats o fins i tot silencis, a l'espera del que pugui dictaminar avui el jutge, asseguraven.

El venedor de llaminadures va obrir la botiga fa més de quatre anys en una zona amb edificis de nova construcció del poble on hi ha un passeig i se'l coneix per ser un establiment que està obert durant tot el dia. Allà, cada tarda s'hi troben moltes mares quan els nens surten de l'escola ja que hi ha diversos bars i una zona on les criatures es poden esplaiar. De fet, segons va relatar una veïna, moltes d'elles donen els diners als seus fills i se'n van a la botiga a comprar llaminadures.

Un establiment que ahir a mig matí tenia una persiana mig oberta però que al cap de poca estona es va clausurar, ahir no va obrir al públic ahir ni tampoc el dimecres a la tarda. Diversos veïns van relatar que els va estranyar molt que no estigués oberta la botiga. La detenció es va produir dimecres el migdia i una dona relatava que havia vist a l'arrestat durant el matí col·locant els caramels a les lleixes aliè a tot el que li passaria, la seva detenció.

L'arrestat és un home conegut al poble, viu a prop de la botiga i el descriuen com una persona que sol passar desapercebuda i molt agradable. És pare de dos fills i està casat.