La benzinera que hi ha a la urbanització Aiguaviva Park, a Vidreres, que va provocar una batalla judicial, maldecaps a polítics locals i va superar una ordre judicial d'enderroc, ha tancat les portes. Els arrendataris de l'estació de servei l'han deixat perquè no els és rendible. La propietat, l'empresa Repsol, haurà de decidir ara què en fa. De moment, està vallada per impedir-hi l'accés.

Un responsable de l'empresa llogatera, Mansuet Sayols, va explicar ahir que s'han desvinculat de l'activitat després de quasi 25 anys perquè no és rendible. Sayols va exposar que feia temps que els resultats econòmics de la benzinera no eren positius, de manera que van tancar-la el passat mes de juny.

L'alcalde de Vidreres, Jordi Camps (CiU), va manifestar que era coneixedor que l'activitat de l'estació de servei havia acabat perquè ho va veure. Quant al seu futur, el batlle va afegir que el desconeixia ja que ningú de Repsol s'ha posat en contacte amb l'Ajuntament per explicar què en farà. En tot cas, l'empresa tampoc ha demanat cap llicència d'enderroc a l'Ajuntament de Vidreres.

La benzinera ha estat, molt probablement, la que més batalla judicial ha motivat de les comarques gironines. Aquesta va concloure el 8 d'abril de l'any passat, quan el Tribunal Constitucional va anul·lar les sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i del Tribunal Suprem i va permetre que en aquest sector s'hi desenvolupés l'activitat. També va tenir conseqüències sobre altres sentència del TSJC i el contenciós administratiu número 1 de Girona, que estimaven que l'estació de servei era il·legal ja que van anul·lar la llicència d'obres perquè es tractava d'un espai qualificat com a zona verda. Així, va esquivar l'enderroc judicial.

El camí de la polèmica gasolinera ha estat llarg ja que l'Ajuntament i la Comissió d'Urbanisme van autoritzar l'activitat amb una llicència atorgada el 1988. Durant aquest procés, Repsol també va plantejar la demanda d'una indemnització milionària si s'havia d'enderrocar la benzinera.