Blanes destina 32.000 euros a remodelar l´oficina de turisme

El consistori enllesteix el projecte d'ampliació que vol fer l'oficina més còmoda i atractiva

22.10.2014 | 07:09
L´Oficina de Turisme de Blanes s´ubica a la cèntrica plaça de Catalunya.
L´Oficina de Turisme de Blanes s´ubica a la cèntrica plaça de Catalunya.

L'Ajuntament de Blanes ha acabat el projecte per reformar l'Oficina de Turisme de la plaça de Catalunya amb l'objectiu de fer-la més gran, còmoda i atractiva pels seus usuaris, va informar el consistori. Durant l'estiu, l'Oficina d'Informació Turística complementa aquesta funció amb la situada al cor de la zona turística on es troben la major part dels allotjaments de la ciutat, a la plaça dels Càmpings del barri d'Els Pins.

El projecte de remodelació compta amb un pressupost d'execució de 32.065 euros, un import que es finançarà amb la taxa turística que percep el municipi. L'alcalde de Blanes, Josep Marigó, va destacar que "es tracta d'adequar-la als temps que vivim i fer-la més atractiva no tan sols de cara als visitants de Blanes que s'hi adrecen per obtenir informació, sinó també pels treballadors que han d'atendre'ls, que guanyaran en espai i comoditat". A més, va afegir que "és evident que actualment el sector turístic i comercial continuen sent un dels puntals forts de l'economia blanenca, per això cal recolzar-los amb accions i millores com aquesta", va dir Marigó.

La remodelació preveu mantenir l'actual estructura, farà un tancament per poder guanyar en espai, es climatitzarà la nova superfície guanyada, i s'aprofitarà per introduir serveis que s'adaptin als nous temps. El termini d'execució previst, un cop s'hagi fet tot el procediment administratiu previ, és d'un mes i mig. Ara, el projecte està en exposició pública.

La marquesina actual es va construir fa uns 22 anys, i durant molt temps va comptar amb dos reduïts espais independents: un quiosc de venda de diaris i revistes i l'altra per vendre bitllets d'autobusos i abonaments combinats de tren. El 2009 es va fer una rehabilitació integral, especialment de la superfície tancada, que es va destinar perquè substituís les funcions de l'Oficina de Turisme que havia estat situada en un altre emplaçament de la plaça Catalunya. Fins llavors havia estat ubicada en una estructura mòbil.

Llavors es va dotar l'oficina d'un petit lavabo, un espai per a usos de magatzem i una zona d'atenció que s'ha fet petita. Ara, es desmuntarà el tancament de l'actual porta automàtica, que s'aprofitarà posteriorment en la nova ubicació on es tornarà a muntar. Entre altres, també es mantindran els tancaments de vidre i acer inoxidable i s'ampliaran fins als pilars de formigó, respectant les característiques i modelatge existent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema