L'Ajuntament de Blanes va acollir ahir la recepció amb els autors dels millors treballs de recerca de batxillerat del curs 2013-3014 en un acte encapçalat per l'alcalde, Josep Marigó, amb la regidora d'Educació, Susana Ramajo i els directors dels tres instituts Serrallarga, S'Agulla, Sa Palomera, així com membres del consistori i també familiars dels guardonats.

Enguany s'han concedit un primer i un segon premi per als autors del millor treball de recerca en les dues categories a cada institut. Al Sa Palomera, el treball per rebre el segon premi és obra de dos alumnes que han compartit l'import.

Així, el primer premi al Serrallarga és per a Ivan Caño per l'"Estudi de l'evolució de la música formal", i el segon és per a Violeta Planells pel treball "Visió i aprenentatge". Del S'Agulla, Oriol Frigola va ser premiat pel "Simulador d'Òrbites Interplanetàries" i Pau Romero per "Creació i adaptació de sistemes d'escriptura al català". Finalment, el primer premi a Sa Palomera va ser per a Arnau Blanch pel "Desenvolupament d'una aplicació turística per a telèfons mòbils" i el segon per a Adrià Sánchez i Héctor Núñez amb un treball sobre "El vulcanisme d'Hostalric".

El 2013 un ple va aprovar per unanimitat una proposta d'ICV-EUiA per fer els reconeixements.