El nombre de famílies que han rebut ajut per part de Càritas a Hosalric ha disminuit el 2014. Tot i això, segons va informar ahir l'Ajuntament, aquesta devallada es deu, sobretot, a la marxa d'algunes famílies del municipi, i no perquè la situació general hagi millorat.

Segons les dades aportades, durant el mes de gener de 2014 es van entregar aliments a 92 famílies, mentre que a finals d'any es va passar a 70 famílies. D'aquestes, 52 són de nacionalitat espanyola, 11 del Marroc, 12 subsaharianes i 5 de diferents països europeus i sudamericans. La majoria dels usuaris de Càritas són gent gran amb dificultats per trobar feina i també hi ha algunes famílies monoparentals amb fills petits. En paral·lel, els atesos per Càritas són derivats als Serveis Socials de l'Ajuntament.

D'altra banda, durant el 2014 es van repartir 1.716 lots d'aliments, amb un total de 27.285 quilos, la majoria dels quals provenen del Banc d'Aliments i altres són comprats sobretot pel consistori.

Finalment, continua en servei el rober de Càritas cada primer dimecres de mes per als usuaris que necessiten roba, als quals es fa pagar un preu simbòlic. A més, si algú dona roba, Càritas demana que estigui en bones condicions.